Budaörsön nyitották meg idén az Iskola rendőre programot

A budaörsi Herman Ottó Általános Iskola tanévnyitója keretében indult el idén a 2008 óta működő Iskola rendőre nevű program, amely a közlekedésre nevelésben és a bűncselekmények megelőzésében segíti a szülők és a pedagógusok munkáját.

A programindítón Kiss Csaba alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság (ORFK–OBB) főtitkára hangsúlyozta: a közlekedésre nevelésben, a prevencióban és a felkészítésben a szülők és a pedagógusok mellett a rendőrségre is kiemelt szerep hárul, jelenlétüknek köszönhetően pedig a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat. Hozzátette: a program révén közvetlen kapcsolat jön létre a rendőrség, a szülők, az iskola és a gyerekek között. Az elmúlt tanévről szólva elmondta: a programban mintegy 2.800 oktatási intézmény vett részt, melynek munkájába csaknem 2.200 rendőr kapcsolódott be.

Kiss Csaba példamutatónak nevezte a Herman Ottó Általános Iskolát, mint olyan oktatási intézményt, amely kiemelt figyelmet fordít a tudatos közlekedési magatartás kialakítására, magas színvonalon végezve tevékenységét. Az általános iskola munkáját idén két rendőr segíti.

Az ünnepélyes tanévnyitón ajándékkal is kedvestek a most első osztályba lépő kisdiákoknak, akik a prizmás kulcstartó és láthatósági mellényt rejtő hátizsák mellett fényvisszaverő léggömböt is kaptak.

Kiss Csaba emlékeztetett rá: szeptemberben kiemelt rendőri jelenléttel segíti a rendőrség és a polgárőrség a tanulók biztonságos közlekedését azon iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt.

Az ORFK-OBB által támogatott, idén ötödik évébe lépő program indulásakor egyebek mellett azt tűzte ki célul, hogy minden általános iskolának legyen rendőre, aki közvetlen kapcsolatban van az iskola igazgatójával, a nevelőkkel, a diákokkal, és a hivatásos szolgálatot ellátó egyenruhás rendőr – a baleset-megelőzési bizottságok koordinálásával – kapcsolatot épít az iskola és a rendőrség között.

A budaörsi Herman Ottó Általános Iskola diákjai rendőri segítséggel mennek át a zebrán az iskola közelében 2012. szeptember 3-án. MTI Fotó: Kovács Attila

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.