Megkezdődik a Kamaraerdei út felújítása, hétfőtől forgalomkorlátozás

Felújítás kezdődik hétfőn Budapesten, a XXII. kerületi Kamaraerdei úton, a várhatóan október 5-ig tartó munkák ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel vasárnap.

 

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK útfelújítási programjának részeként a BKK Közút felújítja a XXII. kerületi Kamaraerdei utat a Dózsa György út és a XI. kerület határa között. A munkák során szegélyépítést, útpálya-marást és aszfaltozást végeznek, illetve átépítik a buszmegállókat és peronszigeteiket.

A BKK közleménye szerint a szegélyépítési munkák idején a közúti közlekedés 2×1 sávon mindkét irányban haladhat, a marási munkák idején ugyanakkor sebességkorlátozást vezetnek be. Ebben az időszakban jelzőőr segítségével, a munkagépek kikerülésével lehet közlekedni mindkét irányban. A szegélyépítés és a marás ideje alatt a tömegközlekedési járműveket nem terelik el.

A munkálatok végén a Kamaraerdei úton az új kopóréteg készítését csak teljes útpályás lezárás mellett tudják elvégezni, a közlemény szerint a minél kisebb fennakadás érdekében a hétvégi napokon. Az aszfaltozás alatt tömegközlekedési forgalmi változások is lesznek, amelyekről a BKK a későbbiekben ad tájékoztatást.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy 2011-től a BKK a Fővárosi Önkormányzat megbízásából az útfelújításokat új megközelítésben hajtja végre: a kizárólag fenntartási jellegű, az évtizedek óta változatlan forgalmi rend megtartásával történő burkolatcsere helyett a felújítások előkészítése magában foglalja az aktuális műszaki állapot pontos feltárását, a forgalmi rend és forgalmi igények felülvizsgálatát is. A komplex szemléletű útfelújítással javulhatnak a kerékpáros közlekedés feltételei, kielégíthetőek a gyalogosok megváltozott igényei, javulhat a forgalombiztonság, megtörténhet a jelzőlámpák szükséges áthangolása, a buszmegállók alkalmassá tehetők a modern, alacsonypadlós járművek fogadására, és megtörténhet a tömegközlekedési járművek előnyben részesítése is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.