MSZP: a Fidesz-ígéretek ellenkezője következett be a gazdaságban

Az MSZP szerint mára a Fidesz legfontosabb gazdaságpolitikai ígéreteinek az ellenkezője következett be.

 

Gúr Nándor, a szocialista párt alelnöke pénteken, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: az ígért GDP-növekedés helyett csökken a bruttó hazai termék, új munkahelyek létrejötte helyett kevesebben dolgoznak, mint 2008 szeptemberében, a pénzügyi-gazdasági válság előtt, a radikális adócsökkentés helyett pedig a kormány az Európai Unióban a legnagyobb áfakulcsot vezette be és számos új adóterhet is hozott.

Uniós rekordnak számít a júliusban 5,8 százalékos infláció is – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy ezért is az árakat növelő adóváltozások okolhatók.

Az MSZP-s politikus szerint bár a kormány a munkahelyek védelmét hirdeti a plakátokon, a munkanélküliség annak ellenére nő, hogy az ellátás időtartamát kilencről három hónapra csökkentették.

Megemlítette azt is, hogy a nettó minimálbér ma – bár annak bruttó összege 19.500 forinttal több a két évvel ezelőttinél – ugyanúgy 60-61 ezer forint, mint a 2010-es bruttó 73.500 forintnál, vagyis bár a vállalatok terhei gyarapodtak, a legkisebb keresetűek nem járnak jobban.

Gúr Nándor arról is beszélt, hogy az MSZP olyan politikát alakít ki 2014-re, amely szolidáris, a jogok és a kötelezettségek összhangján nyugszik, és elsősorban azoknak a rászorulóknak segít, akik tesznek a boldogulásukért.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.