Kísérletektől megmentett több ezer kutyát adnak örökbe Olaszországban

Mintegy 2500 kísérleti célból tenyésztett kutyát mentettek meg olasz állatvédők – az állatok péntektől szabadon örökbe fogadhatók.

 

Eddig több mint kétezren jelentkeztek, akik szívesen vállalnának egyet a beagle fajtájú négylábúak közül – közölték a hatóságok szerdán.

A Montichiariban lévő Green Hill nevű állattenyésztő céget átvizsgálták a hatóságok és zár alá vették. A területen készített videofelvételek a lakosság felháborodását váltották ki, és állatkínzás miatti feljelentést is tettek. Az üzemeltetőket azzal vádolják, hogy kozmetikai célú állatkísérletek miatt tenyésztették a kutyákat. A vádat az üzemeltető visszautasította, szerinte “pusztán tudományos célokból” foglalkoztak a négylábúakkal.

Az adoptálás nem minden esetben egyszerű, a kutyák egy része csupán 3-8 hónapos, néhány szuka pedig vemhes. Emellett, hogy a kutyákat megvédjék a hosszú utazástól, elsősorban Észak- és Közép-Olaszországból várják a gazdik jelentkezését.

Az aktivisták évek óta küzdöttek a telep bezárásáért: petíciókat írtak, demonstráltak előtte. Még az állatvédőként aktív egykori filmdíva, Brigitte Bardot is részt vett az akciókban.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.