London olimpiai lázban – Hőség és klíma

Rég tapasztalt hőség, több mint 30 Celsius-fok  tombolt Londonban három nappal az olimpia hivatalos pénteki megnyitója előtt, nem meglepő, hogy minden zárt helyen teljes kapacitással üzemeltek a légkondicionáló berendezések.

 

A szállodákban, buszokon, vonatokon, éttermekben és még a médiafaluban is nagy – már-már kellemetlen – erővel érkezett a hűsítő levegő. A helybéli önkéntesek szerint talán péntekre megjön az eső, addig igazi nyár várható.

Az időjárás mellett természetesen az olimpia áll a központban, Londont ellepték az ötkarikás eseményekkel kapcsolatos reklámok, felhívások és hirdetések. Az emléktárgyakat forgalmazó boltokban máris nagy a forgalom, pedig a szurkolókat majd csak péntektől várják. Sok speciális olimpiai buszsáv már most használható, de a legtöbbet szerdán reggel 6-kor helyezik forgalomba. Tömegközlekedéssel gyorsan el lehet jutni a versenyhelyszínekre, azonban néhány útba igazító tábla még nem tökéletes.

Néhány olimpiai helyszínen még az utolsó simításokat végzik, de garantált, hogy a pénteki rajtra minden tökéletes lesz. Az újságírók többsége már megérkezett Londonba, a médiafaluban nagy a jövés-menés.

A magyarok számára az első helyi olimpiai műsor az esti, britek elleni férfi kézilabda-mérkőzés lesz.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.