Pécsi gyilkosság – A gyanúsítottnak két hete börtönbe kellett volna vonulnia

Már a hónap elején börtönbe kellett volna vonulnia annak a 26 éves férfinak, akit Bándy Kata rendőrségi pszichológus pécsi meggyilkolásával gyanúsítanak – értesült hétfőn az MTI Hírcentrum.

 

Az m1 Híradójában elhangzott: P. Lászlónak július 2-án kellett volna 20 napra a kecskeméti börtönbe bevonulnia, mert nem fizetett meg egy rá kiszabott 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, vagyis a bűncselekmény idején börtönben kellett volna lennie.

A Híradó beszámolója szerint a Bóly mellett, menekülés közben elfogott férfi, aki szexuális indíttatásból ölte meg a pszichológusnőt, legutóbb tavaly ősszel szabadult a börtönből. Akkor egyéves börtönbüntetését töltötte le, előtte pedig rablás miatt ítélték el öt évre.

A helybeliek szerint nagyon rossz híre volt a férfinak Kelebián és a környező településeken, mert több bűncselekménnyel, köztük gépkocsi-feltörésekkel, betörésekkel és lopásokkal is gyanúsították. Szobája szekrényén több bírósági végzés és rendőrségi idézés is volt.

Baranya megyei sajtóorgánumok információi szerint a rendőrök a boncolás megállapításai, illetve a holttest megtalálásának helyszínén rögzített nyomok alapján jutottak P. László nyomára, ugyanis a büntetett előéletű férfi DNS-mintája szerepelt a rendőrségi adatbázisban.

A Híradónak nyilatkozott a gyilkossággal gyanúsított férfi anyja, aki azt mondta, két hónapja költözött fia a kelebiai tanyavilágból Pécsre a nagybátyjához, de ő nem hiszi el, hogy fia követte volna el a bűncselekményt.

Sajtóinformációk szerint P. László önkényes lakásfoglalóként élt a város egyik Magtár utcai házában. Az MTI Hírcentrum értesülése szerint szombat éjjel egy másik férfit is elfogtak a rendőrök a gyilkossági üggyel kapcsolatban, de a rendőrség erről nem adott felvilágosítást.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) hétfő reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett.

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. Az ügyben az országos rendőrfőkapitány egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

 
Szerdán döntenek a gyanúsított előzetes letartóztatásáról

Szerda délelőtt dönt a Pécsi Városi Bíróság a Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolása ügyében elfogott gyanúsított előzetes letartóztatásáról – közölte Hajdu István, a bíróság elnöke hétfőn az MTI-vel.

A nyomozás állásáról Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem közölt újabb részleteket, és a sajtóértesüléseket sem kommentálta.

A PécsMa hírportálnak nyilatkozott a 26 éves gyanúsított – neve elhallgatását kérő – kirendelt védője. Ő azt mondta, a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. Lászlót Bóly mellett fogták el kommandósok szombaton, menekülés közben. Hozzátette: a férfi tettét beismerte, másra nem tett terhelő vallomást. A gyanúsított a védő szerint úgy fogalmazott: “egyedül viszem el a balhét”. A lapnak nyilatkozó ügyvéd közölte: védence a gyilkosság indítékairól azt mondta, tetszett neki a lány, csupán szexuális indíttatásból támadta meg, és nem ismerte korábbról. Arra, hogy megbánta-e tettét, nem válaszolt – mondta a védő.

A Bama.hu hírportálnak a védő azt mondta: a gyanúsított közölte, hogy azért végzett a lánnyal, mert nem akart közösülni vele. Védence beszámolója szerint ott fojtotta meg áldozatát, ahol a holttestet megtalálták; odáig gyalog mentek, a lány önszántából tartott vele, és útközben beszélgettek. A gyanúsított a védő szerint nem mondta ki, hogy megbánta a tettét, de egész magatartása erre utal.

A helyi hírportálok beszámolója szerint elkezdtek kiköltözni a lakók abból a pécsi Magtár úti házból, ahol korábban a gyanúsított is lakott. Az indokokról azt mondták, hogy félnek a megtorlástól.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a nyomozók már az ügy összes gyanúsítottját őrizetbe vették, de ezt a hírt egyelőre a rendőrség nem erősítette meg.

A Bama.hu korábban arról számolt be: “P. László DNS-minta alapján bukott le: büntetett előéletű lévén a rendőrség így gyorsan azonosítani tudta”. A lap szerint Facebook-profilján lakhelyként a Kiskunhalas melletti Kelebia szerepel. A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után, pénteken is aktív volt.

Hétfő délelőtt több pécsi hírportál is arról számolt be, hogy a gyanúsított munkanélküli volt, és Kiskunhalasról a környékéről érkezett Pécsre néhány hónapja. A PécsMa.hu információi szerint önkényes lakásfoglalóként élt; a lapnak nyilatkozó helyiek szerint az általa használt házban többen is meghúzták magukat, köztük gyerekek is.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vettek egy huszonhat éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával. A férfi beismerő vallomást tett. Jelezték ugyanakkor: a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást. Közölték: a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázása után tart sajtótájékoztatót.

Bándy Kata holttestére, eltűnése után négy nappal egy férfi bukkant rá múlt szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen. Hatala József országos rendőrfőkapitány szerdán egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít elfogni a gyilkost.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.