EURO-2012 – Balotelli duplájával döntőben az olaszok

Olaszország válogatottja vívhatja a döntőt a címvédő spanyol csapattal a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon, miután a csütörtök esti, varsói elődöntőben 2-1-re nyert Németország nemzeti együttesével szemben.

 

A Nationalelfnek a csütörtöki lehetett volna az 500. nyertes mérkőzése, egyszersmind történetében először győzhette volna le az olaszok legjobbjait Eb-n vagy vb-n.

    Eredmény:
elődöntő:
Olaszország-Németország 2-1 (2-0)
———————————
Varsó, 56 ezer néző, v.: Stéphane Lannoy (francia)
gól: Balotelli (20., 36.), illetve Özil (92., 11-esből)
sárga lap: Balotelli (37.), Bonucci (61.), De Rossi (84.), Motta 89.), illetve Hummels (93.)

Olaszország:
————
Buffon – Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Pirlo – Marchisio, Montolivo (Motta, 64.), De Rossi – Balotelli (Di Natale, 70.), Cassano (Diamanti, 57.)

Németország:
————
Neuer – Boateng (Müller, 71.), Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Kroos, Özil, Podolski (Reus, a szünetben) – Gomez (Klose, a szünetben)

I. félidő:
———-
20. perc: A hátvéd Giorgio Chiellini váratlanul felbukkant a németek 16-osának közelében, Antonio Cassanóhoz passzolt, aki két csellel két német védőt is becsapott, beívelését pedig Mario Balotelli tisztán fejelte a kapuba 5 méterről (1-0).
36. perc: Balotelli ezúttal Riccardo Montolivótól kapott pazar labdát a leshatáron, néhány lépést tett vele, majd 16 méterről hatalmas erővel lőtt a bal felső sarokba (2-0).

II. félidő:
———–
92. perc:
A németek tizenegyest kaptak, Mesut Özil biztos lábbal küldte a labdát a kapu bal oldalába (2-1).

Áder János magyar köztársasági elnök a helyszínen, a varsói Nemzeti Stadionban tekintette meg a találkozót, amely húszfokos, kellemes időben német szögletekkel indult, s utána is jobbára Joachim Löw együttese uralta a játékot.
Bő negyedóra elteltével aztán az olaszok is bevették eszköztárukba a támadójátékot, s a 20. percben meg is szerezték a vezetést. Kiegyenlítetté vált a játék, amikor  újabb olasz gól következett, s megint Mario Balotelli révén, aki duplájával az Eb-n a háromtalálatos futballisták közé lépett elő.
A második félidőnek a cserékkel frissült németek energikusabban vágtak neki, helyzeteik is voltak, de szépíteniük csak a hosszabbításban, a 92. percben büntetőből sikerült, az egyenlítésre nem futotta erejükből. Az olaszok jobbára az eredmény őrzésére ügyeltek, s ezt is eredményesen tették, így ők játszhatják a vasárnapi döntőt a címvédő és világbajnok spanyolokkal.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.