EURO-2012 – A németek legyőzték a portugálokat, a B csoport állása

A legutóbb ezüstérmes német válogatott 1-0-ra legyőzte a portugál együttest a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának szombati második mérkőzésén, Lvivben.

 

Sokáig óvatos játék folyt a pályán, a csapatok helyzetekig sem igazán jutottak el, az első félidő végén mégis csak a kapufa mentette meg a németeket a góltól. A fordulást követően aktívabban futballozott a két együttes, több lehetőség adódott. Mario Gomez a 72. percben szép fejessel szerzett vezetést, s hiába alakítottak ki a portugálok ezután több ziccert is, egyenlíteniük nem sikerült.

Joachim Löw együttese kedvező pozícióban van, mivel a másik meccsen a hollandok kikaptak a dánoktól.

 Eredmény:
B csoport, 1. forduló:
Németország-Portugália 1-0 (0-0)
——————————–
Lviv, 30 ezer néző, v.: Stéphane Lannoy (francia)
gólszerző: Gomez (72.)
sárga lap: Badstuber (43.), Boateng (69.), illetve Postiga (13.), Coentrao (60.)
Németország:
————
Manuel Neuer – Jerome Boateng, Mats Hummels, Holger Badstuber, Philipp Lahm – Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger – Thomas Müller (Lars Bender 94.), Mesut Özil (Toni Kroos 87.), Lukas Podolski – Mario Gomez (Miroslav Klose 80.)
Portugália:
———-
Rui Patricio – Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao –  Miguel Veloso – Raul Meireles (Silvestre Valera 80.), Joao Moutinho – Nani, Hélder Postiga (Nelson Oliveira 70.), Cristiano Ronaldo
I. félidő:
———-
45. perc: Jobb oldali portugál szöglet után Pepe elé került a labda, aki 10 méterről a bal felső sarkot vette célba, labdája azonban a felső lécről a gólvonalra vágódott, onnan pedig kifelé pattant, s a német védők tisztáztak.
II. félidő:
———–
72. perc: Müller adott be szépen a jobb oldalról, a labda pontosan Gomez fejére szállt, aki gyönyörűen fejelte vissza a hosszú sarokba (1-0).
Óvatos játékkal kezdődött a találkozó, egyik csapat sem rontott neki a másiknak, mindkét fél érezhetően tartott ellenfelétől. A játék képe később sem változott sokat, kisebb lehetőségek akadtak csupán, de igazán nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Egészen az utolsó percig izgalommentesen telt az idő, a portugálok mégis bosszankodva vonulhattak a szünetre, mivel Pepének a játékrész utolsó percében néhány centi hiányzott csak a gólszerzéshez.

A második félidő nagyobb iramban indult, a bátrabb támadójáték azonban sokáig nem eredményezett komoly helyzeteket, az utolsó passzokba, beadásokba mindkét oldalon rendre hiba csúszott. A játékrész derekán aztán Gomez kihasználta, hogy egyedül fejelhetett  kapura egy beadást követően, s vezetéshez jutatta a németeket. A kapott gól után néhány perc kellett a portugáloknak, amíg magukhoz tértek. A hajrában viszont óriási energiákat mozgósítottak, s több ziccerig is eljutottak, ám a kapuba nem sikerült betalálniuk, így a hollandokhoz hasonlóan pont nélkül készülhetnek a B csoport második fordulójára.

 

A B csoport eredményei és állása

 

A B csoport szombati, elsőfordulós eredményei a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon:
Dánia-Hollandia 1-0 (1-0)
Németország-Portugália 1-0 (0-0)
    A csoport állása:
1. Dánia           1   1   –   –   1-0  3 pont
Németország     1   1   –   –   1-0  3
3. Hollandia       1   –   –   1   0-1  0
Portugália      1   –   –   1   0-1  0
    További program:

szerda:
Dánia-Portugália, Lviv 18 ó
Hollandia-Németország, Harkiv 20:45 ó

vasárnap:
Portugália-Hollandia, Harkiv 20:45 ó
Dánia-Németország, Lviv 20:45 ó

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.