MSZP: a kormány a nevére vette a “lex Klubrádiót”

Az MSZP szerint a médiaszabályozással kapcsolatban beterjesztett minisztériumi módosító javaslat által lelepleződött, hogy “a Klubrádió elleni hadjárat” magáé a kormányé, és nem az eddigi módosítókat “aláíró” képviselőké.

 

Lendvai Ildikó és Mandur László közleményében a köztársasági elnök által a Háznak visszaküldött és hétfőn ismét elfogadott médiaszabályozást érintő módosítással kapcsolatban úgy fogalmazott: “a kormány a nevére vette a lex Klubrádiót”, hiszen maga a kabinet nyújtotta be azt a módosító indítványt, amelynek célja a Klubrádió elhallgattatása.

Közlésük szerint annyi történt, hogy a köztársasági elnök által eljárási okokból kifogásolt paragrafus más sorszámot kapott, de a tartalma változatlan maradt: továbbra is alkalmas arra, hogy beavatkozhassanak a folyamatban lévő bírósági eljárásba, és módot teremtsenek arra, hogy az elsőfokú bírósági döntés ellenére a Klubrádió ne kaphassa meg a pályázaton elnyert közösségi frekvenciát.

A köztársasági elnök kifogásaival kapcsolatban azt írták: “az elnök ugyan kicsit illegette magát, eljárási ügyekben ejnye-bejnyézett egy keveset, de helybenhagyta a Klubrádiónak szóló kilövési engedély tartalmát”.

Közölték azt is: mivel a köztársasági elnök nem az Alkotmánybírósághoz fordult érdemi döntésért, az MSZP most az ombudsmant kéri fel erre.

Az Országgyűlés hétfőn fogadta el ismét a médiaszabályozás módosítását. A jogszabályt május 24-én már elfogadta az Országgyűlés, a köztársasági elnök azonban múlt héten, formai okok miatt megfontolásra visszaküldte azt a parlamentnek. Áder János házszabályellenesnek ítélte a fideszes L. Simon László egyik zárószavazás előtti módosító indítványának benyújtását.

Ezzel azonos tartalommal, de már a házszabálynak megfelelő módon nyújtott be a javaslathoz egy zárószavazás előtti módosítót előterjesztőként Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, a jogszabályt ezzel együtt fogadta el a Ház.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.