Mesterházy Attila a kormány első két évéről

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint megszegett ígéretekkel, a munkanélküliség növekedésével, gazdasági csőddel és a jogállam szétzilálásával írható le az Orbán-kormány első két éve.

 

Mesterházy Attila kedden újságíróknak azt mondta: nem állítható be sikerként az a kormányzás, amely pénzt vett el a szegényektől és a gazdagoknak adta, vállalkozásokat juttatott csődbe és az ország nemzetközi elszigetelődéséhez vezetett.

Az MSZP a megszorításokkal szemben a növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentráló gazdaságpolitikát tart szükségesnek, és mivel úgy látja, hogy a Fidesz nem hajlandó a változtatásra, programja világos gazdaságpolitikai alternatívát állít a kormánnyal szemben – közölte.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője parlamenti napirend előtti felszólalásában új jelenségnek nevezte, hogy az Országgyűlésben olyan pártok ülnek, amelyeket “külföldi, amerikai érdekcsoportok pénzelnek”, s kiemelte közülük az LMP-t és az MSZP-t. Mesterházy Attila kérdésre válaszolva erre úgy reagált: ha az MSZP-re vonatkozóan ilyen állítást tett, Lázár Jánosnak bíróság előtt kell felelnie.

A szocialisták nem kapnak anyagi támogatást külföldről, állami támogatásból, tagdíjakból és szimpatizánsaik adományaiból tartják fenn magukat – mondta, megjegyezve, valójában a Fidesszel kapcsolatban vetődik fel a gyanú, hogy korrupciógyanús pénzekből működik. Szerinte ezért is lenne indokolt annak vizsgálata, hogy Simicska Lajosnak a Közgép Zrt. tulajdonosaként milyen befolyása van Orbán Viktor miniszterelnökre és Lázár Jánosra.

A Nyirő József újratemetésével kapcsolatos MSZP-álláspontot firtató kérdésre Mesterházy Attila úgy válaszolt: mindenkit megillet, hogy végakaratának megfelelően a szülőföldjén temessék el, és szerinte ez az író esetében is meg fog történni.

Ugyanakkor úgy ítélte meg, hogy Kövér László házelnök és a Fidesz ismét beavatkozott a romániai belpolitikába és az erdélyi magyarság megosztására törekszik, ami annak parlamenti képviseletét, az RMDSZ választási esélyeit veszélyezteti.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.