Átadták az új kerékpársávot az Andrássy úton

A megújított Andrássy úti kerékpársávot kedden adta át a közlekedőknek Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.

A VI. kerület és Budapest egyik fő közlekedési útján, az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között eddig is volt kerékpársáv, de az a parkoló autók és a járda között volt. A BKK a projekt keretében megcserélte a parkolóhelyeket és a kerékpársávot, előbbi a macskakő helyett új burkolatot kapott, a kerékpársáv pedig piros felfestésű lett.

Tarlós István az átadáson, az Operaház előtt azt mondta, most már nem olyan kerékpárutak készülnek, mint korábban, amikor az volt a gyakorlat, hogy felfestettek egy sárga csíkot a járdára, az egyik fele a gyalogosoké, a másik fele pedig a kerékpárosoké volt.

Az Andrássy úti sávnak a főpolgármester szerint az volt a problémája, hogy a jobbra kanyarodó autósok nem látták a kerékpárosokat, a bicikliútra gyakran kukákat helyeztek, a parkoló autókból kiszállók pedig a jobb oldali ajtót rányitották a két kerékkel közlekedőkre. Ez mindenkinek kényelmetlen volt – fogalmazott.

Tarlós István jelezte: folytatják a munkát, a külső városrészeken is épültek új kerékpárutak, ezeket a közeljövőben adják át, illetve az Andrássy út Oktogon és a Hősök tere közötti szakaszát is korszerűbbé teszik.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a szalagátvágás előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: korábban a város még a saját kapacitásait sem használta ki egy-egy beruházás megvalósításához, külső cégekhez szervezték ki a munkát. Az Andrássy úti kerékpársávot viszont a BKK Közút Kft., a BKK egyik leányvállalata készítette el.

Közlése szerint nagy figyelmet fordítottak a kivitelezés minőségére, az Európában fellelhető legtartósabb technológiát választották, így a felfestett útburkolati jelek nem fognak pár hónap múlva lekopni.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.