Németh Helga Utánpótlástorna

Harmincegy csapat, több, mint háromszáz gyermek – I. Budaörsi Németh Helga Utánpótlástorna

Péntek délután gyerekzsivajtól volt hangos a budaörsi sportcsarnok. Az utánpótlás tornán második és harmadik osztályos fiú, lány és vegyes csapatok mérték össze tudásukat. A részletekről Liskáné Balogh Zsuzsa főszervezőt kérdeztük.

Mi a mai rendezvény apropója és kik vehetnek részt a tornán?

A mai rendezvényre azokból az iskolákból vártuk a gyerekeket, amelyekkel a Budaörsi Kézilabda Sport Kft. szakmai kapcsolatban áll. Érkeztek csapatok Budaörs, 2. kerület Hidegkút, Biatorbágy, Herceghalom és Törökbálint több iskolájából is. A résztvevő gyerekeket a jelenlevő szakemberek már jól ismerik, hiszen heti egy alkalommal, testnevelés óra keretében kézilabdát oktatunk nekik. A mai napon azt próbáljuk felmérni, hogy hol tartunk jelenleg az utánpótlás-nevelésben, illetve folyamatosan figyeljük a felbukkanó tehetségeket. Továbbá fontos célja a tornának, hogy a gyerekekkel megszerettessük a sportot, népszerűsítsük a kézilabdát, hogy érezzék ezt a miliőt, a versenyszellemet, hogy jól érezzék magukat.

Hogyan zajlik a torna?

Mivel körülbelül 330 gyermeket mozgatunk ma meg, több pályán bonyolítjuk a meccseket. Rövidített játékidővel, szivacslabdával három pályán kézilabdáznak a kicsik. Mindenki legalább 4-5 mérkőzést játszik, a szünetekben pedig szendvics, alma és innivaló várja őket a büfében.

Díjazzák is a résztvevő gyermekeket?

Természetesen. Nagyon sok ügyes gyermeket látni itt. Szakedzőink folyamatosan figyelnek, és felhívják a testnevelő tanítók figyelmét a tehetséges fiatalokra. Mindenkit megjutalmazunk egy emblémázott pólóval, illetve az első három helyezett érmet is kap. Az első helyen végző csapatokat kupával, valamint a Budaörsi Sport Kft. jóvoltából értékes sportszervásárlási utalvánnyal is díjazzuk.

Hol érdeklődhetnek azok, akik esetleg kedvet kapnak a kézilabdához?

Minden gyermeket szeretettel várunk edzeni a Budaörsi Sportcsarnokba kedden és csütörtökön délutánonként. A rendszeres foglalkozások mellett júniusban kézilabda tábort is szervezünk az érdeklődőknek, ahol a napi két edzés mellett strandolás, kirándulás és vetélkedők várják a kézilabdázni vágyókat. Az edzéseinkről, illetve a táborról további részleteket a www.budaorsikezilabda.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

 

VB

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.