Budaörsi Beach Stars

„A legjobbnak lenni mindig, mindenkor, mindenhogy!” – bemutatkozik a  Budaörs Beach Stars.

A strandkézilabda új színfoltot jelent Budaörs város sportéletében. Mostantól büszkén adhatunk otthont a Budaörs Beach Stars kiváló játékosainak, akik csapatuk megalakulása óta kiemelkedően szerepelnek mind magyar, mind pedig nemzetközi versenyeken. Az együttesről a huszonhétszeres válogatott Bődy Istvánt, a csapat menedzserét kérdeztük.

 

Beszélgessünk egy kicsit a sportágról, hiszen a szép eredmények ellenére nem sokat hallunk strandkézilabdáról Magyarországon…

Bődy István: Valóban kevesen ismerik a strandkézilabdát, pedig a mostani már a 13. szezon lesz Magyarországon. Véleményem szerint nincs eléggé menedzselve ez a szép sportág, annak ellenére, hogy már háromszor részt vettünk világjátékokon, és minden feltétele megvan annak, hogy olimpiai sportág legyen.

Fennállása óta rengeteg szép eredményt ért már el a csapatotok. Hogyan alakult meg az együttes és kik jelenleg a csapat tagjai?

Bődy István: Csapatunk 2002 óta folyamatosan építkezik. Az ország különböző pontjáról jöttünk össze. Egy nagy barátságból alakult ez az egész csapat, ma pedig már ott tartunk, hogy tudunk játékosokat igazolni, illetve posztonként próbáljuk mindig erősíteni magunkat. A jelenlegi keret:

Vitáris Norbert – Kapus
Molnár György – Kapus
Nikolcza Rnátó – Balszélső
Nagy András – Balszélső
Báthori Gábor – Irányító
Kovács Gábor – Irányító
Pozsgai Balázs – Irányító
Warvasovszky Donát – Beálló
Babicz Balázs – Beálló
Milovits Máté – Beálló
Gábori Máté – Jobbszélső
Köteles Gyula – Jobbszélső
Zalai László – Jobbszélső

Neukum Tamás – Edző
Mihály Attila – Edző
Bődy István – Manager

Trekoványecz András – Technikai vezető, Fotós
Specziár Viktor – Masször

 

Neukum Tamás, Mihály Attila. Ez a két név ismerősen cseng a budaörsi szurkolók számára is, hiszen NBI/B-s női teremkézilabda csapatunk edzőiről van szó.

 

Bődy István: Valóban, ugyanarról a két személyről beszélünk. Mihály Attila és Neukum Tamás kiváló trénerei a strandkézilabdának is. Szereztek már többek között ezüstérmet  a Magyar női válogatottal a Világjátékokon,illetve már a strandkézilabda megjelenésének kezdetén alapító tagjai volt a Beach Stars csapatának. Neukum Tamás ezen túlmenően az Olasz strandkézilabda csapattal 2009-ben az Európa bajnokságot és a Világjátékokat is megnyerte.  Tamással mindig azt terveztük, hogy egyszer „nagyban” működünk majd, hogy párhuzamosan vigyük együtt a terem- és a strandkézilabdát, egymás kiegészítőjeként. Ezen kívül nem titkolt célunk az sem, hogy a jelenlegi női teremkézilabda csapat mellé a strandkézilabdával megteremtsük egy majdani férfi teremkézilabda csapat alapjait. Nagyon örülünk annak, és számukra is nagyon fontos, hogy budaörsiek lehetünk. Az elmúlt időszakban kicsit „hontalanok” voltunk, most pedig jó érzés egy olyan közeghez tartozni, ahol hozzánk hasonló szemléletű emberekkel közösen tudunk építkezni. Reméljük, hogy a következő 10 év ugyanolyan sikereket hoz nekünk, most már budaörsiként, mint a korábbi 10 év.

Említettük már, hogy sok szép eredménnyel büszkélkedhet a csapat. Sorolj fel  néhányat kérlek!

Bődy István: 2002-ben alakultunk. Még abban az évben bejutottunk az Országos Döntőbe, ahol a 4. helyet szereztük meg. Ezen kívül négyszeres Magyar Bajnokok vagyunk, van három Kupagyőzelmünk, Közép – Európa Kupa ezüstérmünk, 2006-ban és 2008-ban pedig Európa Kupa győztesek voltunk. Budapest Főváros a 2. Európa Kupa győzelem után „Budapest Büszkeségei” kitüntetéssel díjazott minket. 2010-ben Európai Fair Play csapat díjat nyertünk. Együttesünk nyolcvan százaléka volt vagy jelenleg is válogatott játékos. Irányítónkat, Báthori Gábort például 2006-ban Európa legjobb játékosának választották. De a Team nagy részére igaz, hogy Európa, Világ-, és Világjátékok ezüstérmes.

Mesélj egy kicsit a jövőbeli budaörsi tervekről!

Bődy István: A legfontosabb, hogy minél hamarabb elkészüljön a budaörsi strandkézilabda pálya. Ennek kialakítása a sportcsarnok mellett már folyamatban van. Hamarosan szeretnénk már ott tartani az edzéseinket. Csapatunk már többször rendezett tornát, ebből kettőt Európa legjobb tornájának minősítettek. Jövőre szeretnénk Budaörsön is Európa Kupa selejtezőt rendezni. Ezen kívül szívügyünknek tekintjük az utánpótlás-bázis kiépítését is. Szeretnénk, ha utánpótlás csapatunk abszolút Budaörsre épülne, a teremkézilabdában már jelenlévő gyerekekkel szeretnénk megkedveltetni a strandkézilabdát is. És végül, de nem utolsó sorban a női teremcsapatot is szeretnénk versenyeztetni a homokban!

Térjünk vissza a jelenbe! Ha jól tudom, hamarosan újabb megmérettetés vár rátok…

Bődy István: Így van. Hétfőn nagy reményekkel, 8. alkalommal utazunk az Európa Kupa döntőre, ezúttal Portugáliába. Bár már kétszer sikerült aranyéremmel hazatérnünk, tavaly az 5. helyen végeztünk. Idén viszont reméljük, hogy ismét a legjobbak leszünk! Aki szeretné nyomon követni az eseményt, megteheti a Sport1 Tv-n, a stáb kint lesz az Európa Kupán és egy félórás összefoglalót készít a Döntőről, ami június közepén több alkalommal is látható lesz a Sport1 Sport2 csatornáin. Aki pedig nem tud addig várni és szeretné élőben nyomon követni  a mérkőzéseket, megteheti élő internetes közvetítésen keresztül (itt: http://www.ebtlagoa2012.com/index.php/teams/men/80-budaoers-beach-stars)

Köszönöm a beszélgetést, nagyon drukkolunk nektek!

VB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.