A Fidesz visszafogottságot vár Bajnaitól

A Fidesz nagyobb visszafogottságot vár Bajnai Gordontól, aki “előbb gazdasági miniszterként, majd miniszterelnökként is oroszlánrészt vállalt Magyarország tönkretételében a Gyurcsány-korszakban” – írta Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője az MTI-nek csütörtökön küldött közleményében.

 

Megjegyezte: ha a Gyurcsány-korszak elhibázott gazdaságpolitikájával, a politikai korrupció eltűrésével, sőt támogatásával, az ország végletes eladósításával nem vezették volna a csőd szélére az országot, “mi magyarok most nyugodtan nézhetnénk szembe Európa gazdasági válságával”.

Selmeczi Gabriella arra reagált így, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök – aki 2009 áprilisa és 2010 májusa között vezette a szocialista kormányt, azt megelőzően pedig önkormányzati és gazdasági miniszter is volt – a Hungarian Business Leaders Forum által szervezett pénzügyi csúcstalálkozón csütörtökön Budapesten azt mondta: gyökeres fordulatra van szükség a foglalkoztatásban, a tőkevonzásban, és ezzel párhuzamosan helyre kell állítani a demokráciát biztosító független intézmények jogállását.

A korábbi kormányfő arról is beszélt, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem a megoldás Magyarországnak, csak haladék, hogy a korábbi hibákat legyen idő kijavítani, a megoldás azonban a mindenkori kormány kezében van. Szerinte az EU/IMF-megállapodás döntően azért húzódik, mert a kormány a gazdaságpolitika folytatását szeretné elérni, minimális, taktikai engedményekkel. Bajnai Gordon viszont úgy látja, aligha születik megállapodás a jelenlegi gazdaságpolitika kudarcának, zsákutcás voltának beismerése és érdemi korrekciója nélkül.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.