Német üzleti lap a távközlési adóról és fogadtatásáról

A Financial Times Deutschland (FTD) című német üzleti lap a távközlési adóról és a tranzakciós illetékről, valamint az elképzelések fogadtatásáról írt keddi számában.

 

A Felháborodnak a magyar vállalkozások című beszámoló szerzője ismertette a három távközlési szolgáltató közös levelét, amelyben az új teher ellen tiltakoztak, és megjegyezte: a “nemzetközileg vitatott” kormány a kezdeményezéssel “azt kockáztatja, hogy ismét elromlik az üzleti hangulat”.

A bankokat és energiacégeket terhelő különadók “már tavaly is komoly bizonytalanságot okoztak” és a hitelminősítői besorolások rontásához vezettek. A különadókat kivezetik a rendszerből, a kormány azonban a személyi jövedelemadó 17 százalékos kulcsának emelése nélkül akarja a 3 százalékos határérték alatt tartani a GDP-arányos államháztartási hiányt, ezért az új adófajták bevezetése mellett döntött – fejtette ki a cikk szerzője, kiemelve, hogy “Magyarország számára rendkívül fontos a gyors államháztartási konszolidáció”, mert az Európai Bizottság túlzottdeficit-eljárást indított az országgal szemben, és kilátásba helyezte 500 millió euró uniós támogatás befagyasztását.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.