A Jobbik szerint az IMF utasította a rendőrséget jogellenes elhurcolásokra

A Jobbik szerint a Nemzetközi Valutalap (IMF) utasította a rendőrséget, hogy jogtalanul hurcoljanak el tanúkat a lakhelyükről az elmúlt napokban a március 15-én a Bank Centernél történtek miatt – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Zagyva György Gyula.

 

Az ellenzéki országgyűlési képviselő ismertette: március 15-e óta több, a Bank Centernél történt eseményeken részt vevőt, illetve azok ismerőseit is lakhelyükről vitték el a rendőrök, hogy tanúként kihallgassák őket.

Zagyva György Gyula szerint mivel a tüntetők “megrángatták a magyar kormány gazdái, a világ igazi irányítóinak a bajuszát”, ezért “az IMF olyan haragra gerjedt, hogy utasította a rendőrséget”, hogy jogellenes módon hurcoljon el embereket.

Március 15-én kora este tüntetők hatoltak be az V. kerületben található Bank Centerbe, ahol egy petíciót akartak átadni az IMF képviselőjének. Az MTI munkatársának helyszíni beszámolója szerint több mint százan bementek a Bank Centerbe. Ott összevitatkoztak a portaszolgálattal, miután azt a választ kapták, hogy a nemzeti ünnepen üres az épület. Ekkor többen a futballmeccsekről ismert pirotechnikai fáklyákat égettek, majd távoztak az épületből.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.