A Jobbik minden hektár magyar földet megvéd

A Jobbik földvédelmi razziával és minden lehetséges alkotmányos módszerrel megvédi a magyar földet a külföldi és a hazai veszélyekkel szemben – jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

 

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: jelenleg kettős veszély fenyegeti a magyar termőföldet. Egyrészt a külföldiek földvásárlási moratóriumának 2014-es lejárta, másrészt pedig a hazai “Fidesz-közeli oligarchák” féktelen terjeszkedése. A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány még mindig nem alkotta meg a külföldi felvásárlások ellen védő földtörvényt, illetve nem tesz semmit a “narancsbárók” tevékenysége ellen, amely utóbbi egyértelműen a családi vállalkozások kárára történik.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: a Jobbik pont ezért hirdette meg a földvédelmi razziáját. Ennek lényege, hogy a helyi gazdálkodók – akikkel szemben a nagybirtokosok földekhez jutottak – jelentkezhetnek a Jobbiknál, akiknek a szakértői kikérik a nyilvános dokumentumokat a földbérletekről, megvizsgálják azokat és adott esetben bejelentést tesznek a hatóságoknál. A Jobbik reméli, hogy az ilyen esetek nyilvánosságra hozásával megállítható ez a folyamat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.