Mesterházy: az Orbán-rendszer lebontása a feladatunk

Mesterházy Attila szerint bármit is mond Orbán Viktor, annak mindig az ellenkezője igaz: a szabadság hiányáról beszélt március 15-én, miközben csaknem két éve szisztematikusan rombolja a szabadság intézményeit, a szabadságharcról “kiáltozott”, miközben a kormány – egyébként helyesen – újabb lépést hátrált az Európai Bizottsággal szemben.

 

A szocialista párt elnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott szokásos hétvégi írásában úgy fogalmazott: “Orbán nemzeti színekbe csavarja politikáját, valójában azonban az állandó konfrontációval hátrányba hozza nemzetét. Kisajátítani próbálja a +legyen béke, szabadság és egyetértés+ gondolatát, közben pedig pontosan ezeket az értékeket dobja sutba”.

Mesterházy szerint a miniszterelnök ezúttal már Európa önjelölt vezetője szerepében tetszelgett. Orbán azonban “lenézi a magyar népet, a magyar választókat. Még saját híveit is. (…) Csak a szavazat és a pénz kell az országtól, hogy a hatalma felépüljön és megmaradjon”.

Amikor kormányváltásról és a negyedik köztársaságról beszélünk, akkor elsősorban ezt a szemléletet akarjuk leváltani. A változás azzal kezdődik, hogy komolyan vesszük az embereket és kellő alázattal viszonyulunk ahhoz a feladathoz, hogy a választópolgárok képviseletére szegődünk. Ez a kiindulópontja minden egyébnek. A nemzeti politika első lépése, hogy tiszteljük a polgárt, tiszteljük a nemzet tagjait – írta az MSZP elnöke, frakcióvezetője.

Mesterházy Attila hangsúlyozta, a szocialisták tudják, mi most a feladatuk, miben áll a felelősségük. “Oroszlánrészt kell vállalnunk az Orbán-rendszer lebontásában, majd pedig a biztonságos, szabad, sikeres Magyarországra kell ajánlatot tennünk a választóknak. Létre kell hoznunk a változás szövetségét. (…) 1848 az egységes magyar nemzet megszületésének éve volt. 2014 pedig az egységes magyar nemzet újjászületésének éve lesz” – fogalmazott a pártelnök.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.