Március 15. – Forgalmi változások az ünnepi időszakban Budapesten

A március 15-i ünnepségek miatt csütörtöktől vasárnapig változások lesznek a tömegközlekedésben, és jelentős forgalomkorlátozásokra is számítani kell a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Több villamos, autóbusz és trolibusz útvonala megváltozik csütörtökön. A 2-es villamosok a Kossuth Lajos tér lezárása miatt üzemkezdettől várhatóan este 7 óráig csak a Vágóhíd és a Boráros tér között közlekednek, a Boráros tér és a Jászai Mari tér között a 2V villamospótló autóbuszokkal lehet utazni.

A 47-es és 49-es villamosokat reggel 8 és fél 11 között a Múzeum körút lezárása miatt a Batthyány térre terelik. A Kiskörút irányába utazóknak a Szent Gellért térről a 7-es, illetve a 173-as autóbuszt, a Batthyány térről pedig a 2-es metrót ajánlja a társaság.

A 7-es, 7E, 173-as és a 173E autóbuszok reggel háromnegyed 10 és fél 11 között módosított útvonalon járnak: a Fővám tér felé közlekednek, és a Blaha Lujza térnél térnek vissza szokásos útvonalukra. Ebben az időszakban a gyorsjáratok is megállnak a Szent Gellért téren. Délután fél 2-től este 7-ig hasonló módon kerüli ki a 7-es buszcsalád az Erzsébet hidat.

A rendezvények miatt módosított útvonalon közlekedik a 70-es és 78-as trolibusz, továbbá az 5-ös, a 8-as, a 16-os és 16A jelzésű, a 86-os, a 105-ös, a 109-es, a 112-es, a 115-ös, valamint a 178-as autóbusz. A részletes információk megtekinthetők a BKV honlapján (www.bkv.hu).

Március 15-én a tömegközlekedési járatok az ünnepnapi (vasárnapi vagy hétvégi) menetrendjüknek megfelelően, 16-án a szombati (vagy hétvégi) menetrendnek megfelelően közlekednek. Március 17-én és 18-án a szokásos hétvégi forgalmi rend lesz érvényben.

Az autóval közlekedőket is érintik a forgalmi változások.

A Szabad sajtó utat délután fél 4-től várhatóan este 7-ig demonstráció miatt lezárják.

Délután háromnegyed 5-től várhatóan este negyed 7-ig kisebb-nagyobb korlátozásokra kell számítani az Erzsébet híd-Lánchíd utca-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Bem tér útvonalon felvonulás miatt.

Délelőtt 10 órától forgalomkorlátozások várhatók a Károly körúton és az Erzsébet téren este 9-ig. 11 órától várhatóan délig rendezvényt tartanak a Petőfi téren. Fél 1-kor felvonulás indul a Kodály körönd-Andrássy út-Erzsébet tér-Bajcsy-Zsilinszky út vonalában.

11 órától motoros felvonulás okozhat fennakadást a Jagelló út-Alkotás utca-Krisztina körút-Margit körút -Margit híd-Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út, továbbá az Erzsébet tér-Károly körút-Dohány utca-Síp utca-Rákóczi út-Kerepesi út-Veres Péter út-Szabadföld út-3-as főút kivezető szakasza útvonalon. 11 órától Pestszentlőrincen futóverseny miatt szintén időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.