Akadálymentes a Budaörsi Városháza

A Polgármesteri Hivatalban a legkülönfélébb fogyatékkal élők is el tudják intézni ügyeiket. A KMOP 4.5.3-10-11-2011 pályázati támogatással megvalósult fejlesztés révén befejeződött Budaörs Város Polgármesteri Hivatalának komplex akadálymentesítése.

 

A fejlesztés legfontosabb célja az volt, hogy a Polgármesteri Hivatalban a legkülönfélébb fogyatékkal élők is el tudják intézni ügyeiket. Az akadálymentesítést már az épület megépítésekor szem előtt tartották a tervezők. Az azóta eltelt évek alatt azonban új anyagok, technológiák jelentek meg, de ennél is fontosabb változás, hogy a mozgássérültek mellett végre hangsúlyos szerepet kaptak más fogyatékkal élő csoportok igényei is.

A most befejeződő projekt eredményeként az Okmányiroda elérhetővé vált vakok és gyengénlátók számára a kialakított vezetősávokkal; felülvizsgálták a hallássérültek segítő berendezéseit; újragondolták az épület tájékoztató tábláinak rendszerét, valamint a nyomtatványokat is átszerkesztették, hogy a megértési nehézséggel küzdők is önállóan értelmezhessék és kitölthessék azokat. Az új méretezési gyakorlat szerint átalakították a földszinti illemhelyet, tágasabbá tették, hogy az idős vagy a mozgássérült személyek legtöbbje számára használhatóvá váljon.

Hangbemondási funkcióval bővült az Okmányiroda ügyfélhívó rendszere, valamint a személyfelvonó. Újjászületett a központi információs pult is: egy szakaszon megnyitották, hogy a kerekesszékkel érkező ügyfelek akadálytalan szemkontaktust teremthessenek a számukra tájékoztatást nyújtó munkatársakkal.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.