Újra kigyulladt a krasznahorkai vár vasárnap

Újra kigyulladt a krasznahorkai vár vasárnap este 7 óra körül. A rozsnyói tűzoltóság az MTI-nek megerősítette, hogy a várban még a szombati tűzvész során elszenesedett faszerkezet egyes részei kaptak újra lángra az erős szélben.

 

A tüzet még az este sikerült ellenőrzés alá vonni, így nem veszélyeztet újabb részeket. A helyszínen 5 tűzoltókocsi és 15 tűzoltó tartózkodik, munkájukat helyi önkéntesek segítik.
A krasznahorkai várban a szombaton több mint hat órán keresztül pusztító tűzvész okozásával két gyereket gyanúsít a rendőrség. A feltételezés szerint a 11 és 12 éves fiúk cigarettázás közben felgyújtották a domboldalon a füvet, ami miatt lángra kapott a vár tetőszerkezete. A rendőrség közveszélyokozás miatt indított eljárást ellenük. Mivel a két fiú kiskorú, nincs büntetőjogi felelősségük.

A gyors mentési munkálatoknak és a nagyszámú önkéntesek részvételének köszönhetően a teljes tetőszerkezet leégése ellenére a múzeumként funkcionáló vár kiállítási tárgyainak 90 százalékát sikerült megmenteni.

Korábban azÚj Szó internetes oldala számolt be arról, hogy újra kigyulladt a krasznahorkai vár. Mint írták: alig pár perccel a riasztás után ismét nagy erőkkel kivonultak a krasznahorkai vár alá a rozsnyói tűzoltók, és megkezdték az oltást. Információik szerint a vár északi oldalán lévő erdős, bozótos rész gyulladt meg, majd a szombaton leégett és elszenesedett gerendák közül is több izzani kezdett.

Szemtanúk szerint több méter magas, a szomszédos Várhosszúrét községből is jól látható lángok csaptak fel. A térségben erős, helyenként viharos szél fúj -írta az ujszo.com.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.