Szlovákia – Az interneten is lehet csatlakozni a szolidaritási nyilatkozathoz

Az interneten is lehet csatlakozni ahhoz a szolidaritási nyilatkozathoz, amelyet Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke kezdeményezett a szlovák állampolgárságuktól megfosztott személyek védelmében.

 

Az EP-képviselő sajtóirodája által az MTI bukaresti irodájába vasárnap eljuttatott közlemény szerint a Tőkés által kezdeményezett és az EMNT Bihar megyei szervezete, valamint a Magyar Állampolgárok Klubja által útjára indított petíció az állampolgárságuktól jogtalanul megfosztott felvidéki magyarok védelmében íródott. A magyar nyelven olvasható szolidaritási nyilatkozat román és angol nyelven is elérhető az interneten.(http://www.petitieonline.com/az_allampolgarsaguktol_onkenyesen_megfosztott_felvidekiekert)

Az aláírók azt kérik a szlovák kormánytól, hogy haladék nélkül adja vissza a szlovák állampolgárságot azoknak a felvidéki magyaroknak, akiktől azért vették el azt, mert a magyar állampolgárságot is felvették.

A kezdeményezők arra kérik a Kárpát-medencei magyarság öntudatos tagjait, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és vállaljanak szolidaritást a felvidékiekkel.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.