Szolidaritás-tüntetés – Néhány ezren gyűltek össze a demonstráció kezdetére

Néhány ezren gyűltek össze szombaton a fővárosi Kossuth Lajos téren a Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes tüntetésének kezdetére.

 

Az Együtt egy új köztársaságért! címmel meghirdetett demonstráció kezdő időpontjára, délután három órára a résztvevők teljesen elfoglalták a tér közepén lévő betonplaccot és a vele szemben lévő járdát. A szervezők az Alkotmány utcában is felállítottak egy kivetítőt és hangfalakat, de ezekre ekkor nem volt szükség – tapasztalták az MTI tudósítói.

A téren nagyon sok, a Lehet Más a Politika (LMP) által felállított, népszavazási aláírásgyűjtő kioszkot lehet látni; többnél is hosszú sorokban várakoznak az emberek.

Az esemény kezdetén Kovács Kriszta színésznő, a rendezvény moderátora köszöntötte a “köz-társakat”, akik szavai szerint azért gyűltek össze, hogy leváltsák az Orbán-kormányt.

Kónya Péter

A szervezet egyik társelnöke, Kónya Péter a hét elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: szerinte nem volt reális a kormányfő országértékelése, ezért azt várja, hogy az emberek maguk is értékelnek majd azzal, hogy részt vesznek a demonstráción. A megmozdulás szervezői szerint a magyar társadalom “a tűrőképességének végső határaihoz érkezett”; a megemelt adóterheket, a munkabérekre vonatkozó új szabályozásokat már mindenki a saját bőrén tapasztalhatja. Úgy vélik, a “magyar társadalomnak meg kell mutatnia, hogy az Orbán-kormány már elért a falig”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.