Budaörs továbbra is a fejlődés útján, elfogadták a 2012-es költségvetést

Február 29-én a képviselő-testület elfogadta Budaörs 2012. évi költségvetését. A Pénzügyi Iroda számításai szerint Budaörs bevétele várhatóan 13,612 milliárd forint lesz. Sánta Áron a Pénzügyi Bizottság elnöke, a FIDESZ-KDNP önkormányzati frakciójának vezető helyettese a Budaörsi Infónak adott interjúban elmondta, hogy fejlesztésekre 1-1,5 milliárd forint jut majd.




Budaörs bevételének főösszege a korábbi évekhez képest némileg csökkent, a nehéz gazdasági körülmények miatt. A város továbbra is egy stabil helyzetben lévő település, mert fejlesztésekre 1-1,5 milliárd forint, civil, egyházi és szociális támogatásokra pedig 1 milliárd forintot különített el a képviselő-testület.

A Pénzügyi Iroda jelezte a képviselő-testületi ülésen, hogy a 2012.évben befolyó bevételek és kiadások vizsgálata során felmerült, hogy némi forráshiánya lehet a városnak. Ez Budaörs működését nem befolyásolná csak a fejlesztések egy részét. Sánta áron erre a felvetésre úgy reagált, hogy a költségvetés tervezése során a tavalyi évről 2 milliárd forintos pénzmaradvánnyal számoltak, ebből valósulhatnak meg a fejlesztések. A képviselő hozzátette új hitel felvételére idén nem kerül sor, de tervezésre került a 3 évvel ezelőtt felvet fejlesztési hitel eddig le nem hívott 300 millió forintos részének felhasználása.

Budaörsi Infó riport – Elfogadták a 2012-es költségvetést

http://www.budaorsiinfo.hu

Category: News & Politics
Uploaded by: budaorsiinfo
Hosted: youtube

Wittinghoff Tamás polgármester elmondta, hogy országos szinten kiemelkedő település Budaörs, mert a saját bevételeiből tudja fedezni a város működését és a fejlesztéseket, igaz nem abban az ütemben, mint a gazdasági válság előtt.

Kálóczi Imre, a FIDESZ-KDNP frakció vezetője szerint az általuk tervezett költségvetés a biztonságról szól. Nem véletlen az, hogy több, mint 2 milliárd forintos céltartalékkal és kb. 100 millió forintos általános tartalékkal számoltak, mert az év közben fog kiderülni, hogy mekkora a tavalyi évről áthozott pénzmaradvány és mennyi adó visszatérítést kell az önkormányzatnak fizetnie a cégeknek. A Pénzügy Iroda számításai alapján az adó visszatérítés összege 300 millió forint lesz majd.

A budaörsi intézmények működésére átlagosan 5%-kal több forrás jut, mint tavaly.

200 millió forint jut út, járda és csapadékvíz elvezetőkre.

50 millió forintos pályázati keretet biztosít az önkormányzat társasházak felújítására.

25 millió forintból átépítik a Kő-hegyi nyomásfokozót.

136 millió forintot különítettek el az életveszélyes Kő-hegyi pincék felújítására, valamint út- és forgalomtechnikai rendszerek karbantartására.

50 millió forintos pályázati keretet hoznak létre a kis- és közepes vállalkozások rendelkezésére, és szintén 50 millió forintos támogatás jut az egyházaknak. A szociális támogatás is 50 millió forintos keretösszegből valósul meg.

Az általános tartalék 104 millió forint.

3 millió forintból készül el a Trianon emlékmű a Templom téren.

Intézményi beruházásokra közel 800 millió forint jut.

Sánta Áron elmondta, hogy összeállítottak egy 1 milliárd forintos csomagot. Ez beruházásokra, út és járda építésekre, pályázati önerőkre szolgál, például a Farkasréti és Kincskereső óvoda bővítésére és repülőtér fejlesztésének előkészítésére.

12 milliárd forintot emészt fel a város működtetése, a fennmaradó 2-3 milliárd lehetőséget teremt a fejlesztésekre.

Matsinhe Dénes

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.