Budaörs vagy Budakeszi? Hol legyen a járásközpont – SZAVAZZON ÖN IS!

Korábban  hírt adtunk arról, hogy a KIM járásközpontok kialakításáról szóló koncepcióban Budakeszit nevezte meg Budaörs és térségének székhelyéül.  A Budaörsi Infó lehetőséget ad a környék összes település lakóinak arra , hogy véleményt nyilvánítsanak.  

Budaörs és képviselő-testülete nem ért egyet a javaslattal, ezért január 18-án egy határozatot fogadtak el annak érdekében, hogy Budaörs töltse be a járásközpont szerepét. 

Törökbálint, Biatorbágy és Herceghalom döntéshozói  korábban egyöntetűen kinyilatkoztatták, hogy nem kívánnak Budakeszi járásközponthoz tartozni. Az érintett polgármesterek amellett érvelnek, hogy Budaörs legyen a térség székhelye. Csenger -Zalán Zsolt, országgyűlési képviselő a Budaörsi Infónak elmondta, hogy Budaörsöt támogatja, ha a járásközpont kialakításáról van szó.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkársága által elkészített javaslatában, Pest megye 113. sorszámú járásának székhelye Budakeszi. A hozzá rendelt települések Biatorbágy, Budajenő, Budaörs, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Remeteszőlős, Telki, valamint Törökbálint és Zsámbék. 
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium január 29-ig adott lehetőséget a Kormányhivatalok járási hivatalainak kialakításáról szóló koncepció véleményezésére.

Budaörs vs. Budakeszi – Harc a járási központért

Budaörs vs. Budakeszi 2. – Budakeszi polgármesterének álláspontja

Kistérségi összefogás

Budakeszin lesz Budaörs járási székhelye???

[poll id=”8″]
Enhanced by Zemanta

facebook:

3 hozzászólás

  1. Kiss Sándor szerint:

    Budakeszi kezd lemaradni… (Miért nem csodálkozunk!?). A szavazás eredményét el kellene küldeni a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak! SZAVAZZATOK MINÉL TÖBBEN!

  2. Mária Dubecz szerint:

    Budaörs egyértelmű!Könnyebben megközelíthető tömegközlekedés szempontjából!Gondolni kell az idősebbekre és a fiatalokra egyaránt!

  3. Zsuzsa Marjai szerint:

    Nagyon szeretném, ha Budaörs maradna a járási központ, mert itt jó a közlekedés, minden könnyen elérhető. Van egy szép és jó Polgármesteri hivatalunk és egy remek poldármesterünk, Wittinghof Tams

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.