Budaörs vs. Budakeszi – Harc a járási központért

A járások száma 168 marad, ezen gazdaságossági okokból nem lehet változtatni. Ez egy fix szám, ami azt is jelenti, hogy ha valaki új járást akar alakítani, azzal kell számolnia, hogy abban megyében egy másik járást kell megszüntetni- mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter csütörtökön az MTI-nek. A járási körzet határok változtatását azonban a tárcavezető nem zárta ki.

 

A budaörsi képviselő-testület január 18-án arra tett javaslatot, hogy a térségükbe tervezett járásnak ne Budakeszi, hanem Budaörs legyen a székhelye. Ha erre nincs lehetősék, akkor önálló budaörsi járást alakítsanak ki, Budaörs járási székhellyel, Biatorbágy, Budaörs, Herceghalom és Törökbálint települések vonatkozásában. Ennek értelmében országosan 168-ról 169-re emelkedne a járások száma. Amit minisztérium kizártnak tart.

Így Budaörs valószínűleg egy térségbe kerül a járási központnak jelölt Budakeszivel. Hatalmas kérdés az, hogy Budaörs, Budakeszivel szemben mekkora érdekérvényesítő erőt tud felmutatni. Budakeszi polgármester asszonya már tavaly elkezdett kampányolni azért, hogy járásközpont legyen.

Budaörs település vezetőinek a tervezett térség települései mellett a jogalkotót is meg kell győznie.

Törökbálint, Biatorbágy és Herceghalom döntéshozói már korábban egyöntetűen kinyilatkoztatták, hogy nem kívánnak Budakeszi járásközponttal működni. Az érintett polgármesterek amellett érvelnek, hogy Budaörs legyen a térség székhelye.

Hajrá Budaörs!

Budaörs város címere

 

 

 

Enhanced by Zemanta

facebook: