Az Európai Központi Bank vezetőivel folytatott megbeszélést Fellegi Tamás és Simor András

Az Európai Központi Bank (EKB) vezetőivel folytatott megbeszélést kedden Frankfurtban Fellegi Tamás, a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel folytatott tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter és Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke – közölte az EKB sajtóosztálya az MTI-vel.

Az eszmecserén Magyarország gazdasági helyzetéről és az MNB-re vonatkozó törvény “javasolt módosításáról” volt szó – mondta Miltényi Eszter, az EKB sajtóosztályának Ciprusért, Máltáért, Magyarországért, Szlovéniáért és Portugáliáért felelős munkatársa.

A megbeszélésen részt vett Mario Draghi, az EKB elnöke, Vítor Constâncio alelnök, valamint Peter Praet és Jörg Asmussen igazgatósági tag, magyar oldalról pedig Fellegi Tamás és Simor András – tette hozzá.

A tárca nélküli miniszter sajtóirodájának korábbi közlése szerint Fellegi Tamás hétfőn és kedden Németországban folytatja Washingtonban megkezdett előzetes egyeztető körútját. Az EKB vezetősége mellett találkozik Jens Weidmann-nal, a Német Szövetségi Bank (Bundesbank) elnökével, Wolfgang Schäuble szövetségi pénzügyminiszterrel, vezető kormányzati politikusokkal és németországi bankvezetőkkel. Simor András e találkozók közül az EKB vezetőivel folytatott megbeszélésen vesz részt a tárca nélküli miniszter sajtóirodája előző heti közleménye szerint.

Kedden a tárca nélküli miniszter sajtóirodája azt közölte az MTI-vel, hogy Fellegi Tamás a németországi programok lezárultával részletes tájékoztatást ad a megbeszélésekről.

Enhanced by Zemanta

Comments Closed