Változnak a BKV-nál a szakaszhatárok, az árak nem módosulnak

Január elejével, holnaptól változnak a BKV-jegyek és -bérletek esetében az érvényességi határok, az árak azonban a Fővárosi Közgyűlés határozatának értelmében nem módosulnak.

A BKV tájékoztatása szerint a 2012-es évszámmal ellátott Budapest-bérletek és Budapest-jegyek a főváros közigazgatási határán kívül eső első megálló helyett Budapest közigazgatási határáig vagy az azon belüli utolsó megállóhelyig érvényesek.

Ugyanakkor, mivel a fővárossal határos településekre érvényes agglomerációs helyi bérletek és a Budapest-bérletek között legfeljebb egy megállóköz lehet, január 1-jétől az utolsó budapesti és az első agglomerációs megálló közti szakaszra érvényesnek fogadja el a BKV, ha valaki mind a két bérlettel rendelkezik. Így nem fordulhat elő, hogy az utas e két megálló között az érvényes két bérlet birtokában is jegy váltására kényszerüljön.

A változás az éves összvonalas Budapest-bérletet nem érinti, mivel azok a közigazgatási határon kívül is érvényesek, és ugyanígy nem vonatkozik a változás a környéki bérletekre sem.

Enhanced by Zemanta

Comments Closed