Ismét itt a petárdaszezon!

Amíg az emberek önfeledten csodálják a különböző tűzijátékokokat és petárdákat, ezzel köszöntve az Újévet, addig ez az éjszaka szeretett háziállataink számára egy valódi rémálom!

“Kutyáinknak, macskáinknak hiába magyarázzuk, hogy nem kell félni, ők mégis rettegnek a villanásoktól, durranásoktól és akárhogyis, de menedéket keresnek. Sajnos minden évben rengeteg kutya szökik el félelemből otthonról és soha többé nem kerül haza… Van, akit elütnek és az út szélén hal meg, van, aki sintértelepre kerül és 14 nap elteltével kioltják az életét, de ha vigyázunk állatainkra lecsökkenthetjük a Szilveszter áldozatainak számát!” – hívja fel figyelmünket a budaorsiallatmenhely.hu

“Nagyon kérünk mindenkit, hogy vigye biztos helyre, zárja be, vagy kösse meg kutyáját Szilveszter éjszakáján és amennyire csak teheti, óvja, nyugtassa meg kutyáját a petárdázások idején! Fontos, hogy minden kutya nyakában lógjon biléta, vagy kössék rá az elérhetőséget, írják rá a nyakörvre, hogyha mégis elvesznének, legyen esélyük hazakerülni.

Kérjük tegyenek meg mindent kutyájuk biztonsága érdekében és erre figyelmeztessék ismerőseiket, szomszédaikat, barátaikat is!

Szeretnénk, ha az Újév boldogan, gazdisan kezdődne!

Mindenkinek BUÉK!”

Forrás: www.budaorsiallatmenhely.hu

Comments Closed