Súlyos tömegbaleset az M43-ason

Röviddel öt óra előtt elindult a forgalom az M43 autópálya Makó felé tartó oldalán, a belső sávban; a sztrádán vasárnap éjfél körül ütközött össze frontálisan egy román kamion és egy busz, a balesetben tizennégyen meghaltak, ketten életveszélyesen megsérültek.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a helyszínelés elsődleges adatai szerint egy faanyagot szállító, Szeged irányába tartó román kamion egy enyhe balra ívelő kanyar után – egyelőre ismeretlen okból – átszakította a szalagkorlátot, és a szembe lévő pályatesten frontálisan összeütközött egy Makó felé tartó szintén román kisbusszal.

Mindkét jármű lesodródott az útról, és felborult. A nyerges vontató és a tizenöt személyes busz az autópálya töltése mellett állt meg, a teherautó vontatmánya pedig oldalára fordulva a töltésen feküdt. A busz a felismerhetetlenségig összeroncsolódott – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője elmondta: négy mentőkocsi érkezett a helyszínre. A kisbuszban utazók közül tizennégyen meghaltak, olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy nem volt esélyük a túlélésre. A halálos áldozatok közül három gyermek volt. Egy utas túlélte a balesetet.

Az egy utason kívül a kamion sofőrje maradt életben, de mindketten többszörösen súlyos sérülést – csonttörést és belső sérüléseket – szenvedtek, a mentők őket a szegedi traumatológiai klinikára szállították – mondta a szóvivő.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint az Arges megyei mikrobusz Valenciaból Bukarestbe tartott, a kamion pedig, az esti órákban Aradról indult, és Németország lett volna az úti cél.

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók: három gépjárművel, egy műszaki mentő egységgel és egy műszaki mentő konténerrel. A sérülteket és a holtesteket két óra alatt tudták kiszabadítani a roncsból. Az összeroncsolódott buszt daruval emelték vissza az autópályára.

Az autópálya érintett szakaszát a rendőrség lezárta, így több kilométeres sor torlódott fel a határ felé – tapasztalta a helyszínen levő tudósító.

Comments Closed