Filmstúdióvá változtatták a kassai dómot

Több mint 50 kamionra való műszaki felszereléssel 250 tagú külföldi filmes stáb forgat ezekben a napokban a felvidéki Kassán.

A Hírek.sk szlovákiai magyar televíziós hírportál keddi tudósítása szerint Kelet-Szlovákia fővárosában ugyanis éppen ezekben a napokban készül a Vég nélküli világ nevet viselő televíziós minisorozat néhány jelenete. Érdekesség, hogy ennek producerei közt Ridley Scott is ott szerepel.

Ridley Scott, aki 2000-ben a Gladiátorral öt Oscar-díjat söpört be, ezúttal is megmaradt a történelmi témánál, a 44 millió dolláros költségvetésű filmsorozat a 14. századi Angliában játszódik.

A kassai helyszínre, vagyis a dómra a film szlovákiai producere, Rola Bauer elmondása szerint azért esett a külföldi filmesek választása, mivel a forgatásnak helyszínt szolgáltató székesegyház azon kevés templomok egyike, amely eredeti formájában maradt fenn.

A gótikus stílusban épült dómban egy csata utáni jelenetet forgatnak. A nagy érdeklődést kiváltott, az előkészületekkel együtt mintegy két hetesre tervezett forgatás során egy mindössze négy perces jelenetet rögzítenek. A film többi része Magyarországon készül, ahol a forgatás miatt egy egész középkori várost építettek fel a filmesek.

A Vég nélküli világ több hírességet is felvonultat, többek között olyan nevek találhatók a stáblistán, mint Cynthia Nixon, Ben Chaplin vagy Miranda Richardson. Az első részekkel vélhetően 2012 vége felé találkozhatnak a nézők.

Comments Closed