Sukoró-ügy – Felvételt kér majdani kihallgatásáról Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc arra szólítja fel az ügyészséget, hogy majdani gyanúsítotti kihallgatásán készüljön kép- és hangfelvétel, amelyből másolatot kér.

A volt miniszterelnök ezt a Magyar Demokratikus Charta szerda esti rendezvényén jelentette be. A szocialista politikust több százan hallgatták a gödöllői Művészetek Házában tartott fórumon.

Gyurcsány Ferenc ezt megelőzően újságíróknak elmondta: a jövő héten honlapot indít, és ott a meggyanúsításával kapcsolatos összes dokumentumot közzéteszi. Itt tájékoztatja majd a nyilvánosságot arról is, ha az ügyészség beidézi. Hozzátette: mentelmi jogának felfüggesztése óta nem kereste a nyomozóhatóság.

A volt miniszterelnök a csütörtökön megjelenő 168 Órának adott interjúban azt mondta: arra számít, hogy az ügyészség vádat emel ellene a Sukoró-ügyben, vélekedése szerint “már kész is a vádirat”, Polt Péter legfőbb ügyész “csak arra vár, hogy a mai hatalom által kinevezett bírók közül választhassa meg”, ki ítélkezzen felette.

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor azt feltételezi, nem veszik őrizetbe, nem helyezik előzetes letartóztatásba, kihallgatása pedig három héten belül megtörténik.

A volt miniszterelnök mentelmi jogát múlt hétfőn függesztette fel az Országgyűlés. Gyurcsány Ferencet hivatali visszaélés miatt tervezi kihallgatni az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, a vádhatóság szerint ugyanis túllépte hatáskörét, amikor meghatározta az értékesítés módját, azaz a telekcserét. A szocialista politikus szerint semmi sem támasztja alá az ügyészség gyanúját és koncepciósnak értékeli az ellene indult eljárást.

Comments Closed