Lengyelország Budapestre költözik

Budapest belvárosába, a Király utcába költözik Lengyelország egy hétvégére szeptember 10-én és 11-én, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet színes programok és tájékoztató kiállítások keretében mutatkozik be a fővárosban.

Prospektusok, képek és személyes élménybeszámolók keretében mutatja be Lengyelország tájainak szépségét, gazdag műemlékeit, a magyar-lengyel közös történelmi múlt lengyelországi emlékeit, és az aktív sportolási lehetőségeket a szeptember második hétvégéjén megrendezésre kerülő Királyi Vásár, amelynek a belvárosi Király utca ad otthont – tájékoztat a képviselet közleménye.

A lengyel népművészek borostyánkőből készített tárgyaikat mutatják be, a lengyel népzenét és néptáncokat pedig a király utcai Central Passage színpadon ismerheti meg a közönség. Vasárnap 11 órától a magyarországi Polonez néptáncegyüttes és a Lengyelországból érkező Górál zenekara lép színpadra.

A Király utca a rendezvény idejére igazi multikulturális találkozóhellyé alakul át: Lengyelország mellett a magyar, a brazil, az osztrák, a roma és az ír kultúrába is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a színes műsorokon és a kiállítók gazdag kínálatán keresztül.

Comments Closed