Külön szállodában lakott a nászúton a monacói hercegi pár

Különös nászút címmel címlapján számolt be szerdán a Le Figaro című francia napilap a monacói hercegi pár dél-afrikai látogatásáról: alig egy héttel az esküvő után Charlene Wittstock volt olimpiai úszóbajnoknő egyedül töltötte az éjszakákat, 16 kilométerre férjétől, II. Albert hercegtől. A monacói palota “gyakorlati szempontokkal” indokolta a lapnak, hogy miért nem ugyanabban a szállodában lakott a nászutas pár.

“Az esküvő előtt néhány nappal elterjedt pletyka után, miszerint a menyasszony el akarta hagyni Monacót és meg akarta szakítani az esküvői előkészületeket, ennél több sem kellett az újabb találgatásokhoz” – írta a konzervatív francia újság.

A 33 éves dél-afrikai Charlene Wittstock és a nála húsz évvel idősebb II. Albert monacói herceg az ifjú feleség szülőhazájába utazott nászútra, ahol Durbantól 15 kilométerre északra, az Indiai-óceán partján található egyik legendás szállodában lefoglalták maguknak a tengerpartra néző elnöki lakosztályt. “A hullámok moraja feledteti a világ minden gondját” – olvasható az Oyster Box hotel honlapján.

A hercegi pár a luxusszállodában július 7-én fényes estélyt is adott azoknak a dél-afrikai barátainak, akik nem tudtak jelen lenni a monacói esküvőn. Albert herceg azonban nem maradt a szállodában, hanem a Durban belvárosában található Hiltonban töltötte az éjszakát. Joanne Hayes, az Oyster Box szóvivője szerint Charlene viszont ott maradt, de végül nem az elnöki lakosztályban, hanem egy kisebb szobában szállt meg. “Miután a hercegi pár már elhagyta a szállodát, nincs más hozzáfűznivalóm” – mondta a szóvivő a Le Figarónak.

A lap szerint a monacói palota azt közölte, hogy a herceg július 5. és 9. között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ülésén vett részt a durbani Hilton Hotelben. “Gyakorlati szempontból jobb volt, hogy ott alszik (és nem a feleségével). Mike Wittstock, Charlene apja az értesülést megerősítette a dél-afrikai sajtóban, sőt azt is elmondta, hogy a NOB konferenciái reggel 7 órakor kezdődtek. Albert pedig nem akart olyan korán kelni és esetleg a dugók miatt lekésni a megbeszéléseit.

A helyi sajtó szerint mindenesetre a nászúttal egybekötött munkalátogatás egyébként sem sikeredett túl romantikusra. A dél-afrikai média a pár minden lépését követte, és egyöntetűen megállapította, hogy Charlene “boldogtalannak” tűnik. A nászút alatt készült egyetlen fotón sem mosolyog, kivéve egyetlen alkalmat, amikor a Nobel-békedíjas polgárjogi aktivista, Desmond Tutu, Johannesburg érseke magához öleli.

Az egyik helyi lap, a City Press azt is megírta, hogy Jacob Zuma dél-afrikai elnökhöz ugyanabban a gépkocsiban érkezett a hercegi pár, de az ebédről már külön-külön távoztak. És amikor a fotósok azt kérték tőlük, hogy csókolják meg egymást, zavar támadt, Charlene elfordította a fejét, így Albert végül csak egy puszit adott a felesége arcára.

“Nem gondolják, hogy egy kissé bosszantó, amikor a fotósok egész nap csókokért könyörögnek?” – mondta a Le Figarónak Stéphane Bern, a királyi párok specialistájának számító francia újságíró. Hozzátette: “Garantálom, hogy amikor nincsenek ott a fotósok, örömmel csókolóznak. De mostantól bármit is tesznek, minden külön értelmezésre ad okot”.

Az viszont tény, hogy a dél-afrikai sajtó állításával ellentétben a hercegi pár nem tért haza múlt pénteken Monacóba, hanem dél-afrikai körúton folytatják nászútjukat, és állítólag gyakran útirányt váltanak az újságírók elkerülésére.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.