Ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést a magyar-osztrák határon a jövő hét végétől

Ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést Ausztria teljes határszakaszán, így a magyar-osztrák szakaszon is június 4. és 9. között – tájékoztatta a Külügyminisztérium kedden az MTI-t.

Mint közölték, az osztrák hatóságok a Világgazdasági Fórum zökkenőmentes lebonyolításának megkönnyítéséért állítják vissza a légi, vízi és közúti határellenőrzést. Ebben az időszakban az intézkedés miatt várhatóan megnő az utazás menetideje – írta közleményében a tárca.

A Világgazdasági Fórum június 8-9-én rendezi meg Bécsben az európai és közép-ázsiai kérdésekkel foglalkozó tanácskozását. Az esemény központi témája, hogy míg az EU gazdaságaiban megszorító intézkedéseket alkalmaznak, és lelassult a növekedés, Közép-Ázsia egyes országaiban rohamos fejlődés figyelhető meg. A világgazdasági egyensúly megteremtéséért az érintett országoknak együtt kell működniük – olvasható a szervezet honlapján.

A Világgazdasági Fórum nem kormányzati nemzetközi szervezet, célja, hogy a világgazdaság helyzetét a befolyásos vezetők globális, regionális és iparági vitáin keresztül javítsa. A szervezet legismertebb rendezvénye a svájci Davosban megtartott csúcstalálkozó, amelyen a legbefolyásosabb politikusok, üzletemberek, értelmiségiek és tudósok vitatkoznak fontos globális kihívásokról.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.