Jet, a fekete retriever a győztes a világ legrangosabb kutyakiállításán

Egy rövidszőrű, fekete színű retriver lett a világ legnagyobb és legrangosabb kutyakiállításának idei győztese. Az angliai Birminghamben megtartott éves nemzetközi kutyaseregszemlén az idén 180 fajta képviseletében összesen 21 ezer “versenyző” mérkőzött meg.

A legjobbak és legszebbek részvételével tartott négynapos döntő végén, a birminghami rendezvénycsarnokban vasárnap este a Jet névre hallgató, rövidszőrű retrievernek ítélték a “Best in Show” – vagyis a Kiállítás Legjobbja – elismerést – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Az Edinburghban lakó kutya tenyésztője, Jim Irvine a verseny után közölte: “Rengeteg jó kutya volt itt az elmúlt négy nap alatt, ám Jet egy nagyon boldog és kiegyensúlyozott személyiség, ami megmutatkozott a felvezetés során az arénában.”

A birminghami kutyakiállítást az alapító, Charles Cruft után Crufts néven rendezik meg 1891 óta minden évben. A legjobb kutyának járó díjat 83 éve ítélték oda először, azóta 41 különböző fajta nyerte el. Tavaly a Yogi névre hallgató magyar vizsla volt a nagydíjas Birminghamben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.