A románok kiakadtak Kövér marosvásárhelyi beszédén

A román liberálisok úgy  vélik elfogadhatatlan, hogy a román hatóságok, “Traian Basescu  államfővel az élen hallgatnak, mint a csuka”.

A román ellenzéki liberálisok  bírálják Kövér Lászlónak, a magyar  parlament elnökének  marosvásárhelyi beszédét, amelyben az Országgyűlés  elnöke  Székelyföld területi autonómiája mellett foglalt állást.

Crin  Antonescu, a román ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke  hétfőn kijelentette a liberálisok, a Szociáldemokrata Párt  és a  Konzervatív Párt alkotta Szociál-Liberális Szövetség  (USL) nevében, hogy  az ellenzéki pártszövetség tiltakozik  Kövérnek a székelyföldi  autonómiára vonatkozó kijelentései  ellen, amelyek Antonescu szerint  sértik a román alkotmányt,  ezért “elfogadhatatlanok”.

Kövér László szombaton  az erdélyi városban vette át a Székely Nemzeti  Tanács által  adományozott Gábor Áron díjat. A román hírügynökségek  szerint  a magyar politikus beszédében a Székely Nemzeti Tanács  autonómiatörekvéseit  jogszerűnek, célszerűnek és korszerűnek, erkölcsi  szempontból  teljesen kifogástalannak nevezte, amely megfelel a Teremtő  akaratának.

Antonescu  kijelentette: azt üzenik Orbán Viktornak, hogy “Magyarországot  kell vezetnie, és semmi egyebet, és jó lenne, ha csak Magyarország  területén méri fel, mit akar az istenség”. A liberális  politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a román hatóságok,  “Traian  Basescu államfővel az élen hallgatnak, mint a csuka”, miközben  megmondják magas rangú vezető magyar politikusok, hogyan kell  felosztani  Románia területét – mondta Antonescu. (hirado.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.