Sziget Fesztivál 2011: augusztus 10-15. Ízelítő

Mások mellett a Pulp, az Interpol, Gogol Bordello, a Chemical Brothers, a Skunk Anansie, a Hurts, a Judas Priest, a Motörhead és az AfroCubism is fellép az idei Sziget fesztiválon; a két szabadtéri nagyszínpaddal bővülő rendezvényt idén augusztus 10. és 15. között tartják. Eljön a Szigetre a tavalyi brit zenei díjátadón az év legjobb férfi előadójának választott Dizzee Rascal, a dallamos hardcore zenét játszó Rise Against, a Smash Mouth, valamint a világszerte népszerű folk-punk csapat, a Flogging Molly is, amely 2008-ban már járt a budapesti fesztiválon.

Új helyszín lesz a fesztiválon az Európa szabadtéri színpad, ahol a kontinens országainak feltörekvő zenekarai mutatkoznak be. Közöttük lesz a flamand AC/DC-nek vagy a belga Queens of the Stone Age-nek is nevezett Triggerfinger, az egyik legnépszerűbb olasz alterrock bandának számító Verdena vagy a német Söhne Mannheims.

A világzenei nagyszínpad fellépői között lesz a tangót megújító argentin-svájci-francia Gotan Project, a Balkán roma himnuszait előadó Goran Bregovic és az ő Wedding And Funeral Bandje, illetve a flamencót a hiphoppal vegyítő barcelonai Ojos de Brujo is, amely búcsúturnéja keretében látogat a Szigetre. Tavalyi fellépése után visszatér a Gryllus Dorkával a soraiban zenélő berlini Rotfront, a francia sanzon és a punkrock elemeit egyaránt használó Les Hurlements d’Léo, valamint a kelta-klezmer-tangó-rock-cigányzene fúziójával kísérletező, szintén francia Debout Sur Le Zinc.

Az A38-WAN2 Színpad biztos fellépői közé tartozik a brit-ír Marina and the Diamonds, a metál, a reggae, az elektronika és poszt-new wave izgalmas keverékét játszó, és elképesztő hangú énekesnője, Skin révén ismert Skunk Anansie.

A Sziget fesztivál idején a dj-k és a partykultúra otthonának is számító Party Aréna idei műsorában szerepel majd a Bloody Beetroots Death Crew 77, a new rave elektronika sztárja, a Hadouken!, és a torinói Crystal Castles is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.