Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. világpremierje

A londoni Trafalgar téren rendezik meg a legutolsó Harry Potter-film július 7-i világpremierjének vörös szőnyeges sztárparádéját – jelentette be a brit főváros polgármestere. A történelmi Trafalgar tér jóval nagyobb és alkalmasabb erre a célra, mint a londoni mozipremierek megszokott színtere, a Leicester tér, ahova a sztárok a seregszemle után vonulnak majd át a díszbemutatóra.

“Mindannyiunkat magával ragadta az utóbbi évtizedben Harry Potter és ősellensége, Lord Voldemort filmvásznon zajló csatája” – fogalmazott Boris Johnson polgármester közleményében, amelyben “a történelem egyik legnagyobb érdeklődéssel várt alkotásának” nevezte a filmfolyamot lezáró Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. című produkciót.

A J. K. Rowling hétkötetes varázslósagájából készült filmsorozat eddig bemutatott hét epizódja összesen 6,4 milliárd dolláros jegybevételt hozott a világon. A regény utolsó kötetét azonban David Yates filmrendező két részben forgatta le, az első részt tavaly novemberben mutatták be Londonban.

Rowling regénysorozata több mint 400 millió példányban kelt el világszerte. A könyvekből és a filmekből származó bevételek a Forbes megállapítása szerint az “első milliárdos szerzővé” tették az írónőt.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. világszerte július közepén kerül a mozikba.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.