Szijjártó: a kormány garantálja a nyugdíjakat

A nyugdíjvédelmi törvénycsomag által a kormány és a parlament garantálja a jelenlegi és jövőbeni nyugdíjasoknak is a nyugdíját, nem lesz kevesebb pénz a juttatásokra – mondta a miniszterelnök szóvivője, Kiss Péter szocialista képviselő állításaira reagálva. A meghozott intézkedések megmentették az összeomlás szélén állt nyugdíjrendszert – emelte ki Szijjártó Péter. Hozzátette: nem lesz kevesebb pénz a nyugdíjra, nem fognak kevesebbet kapni a nyugdíjasok, mindenki megkapja azt ami jár neki. Kiss Péter téved – fogalmazott a miniszterelnök szóvivője. Rámutatott: azzal lehet garantálni az emberek nyugdíját, hogy az állandó hiányokkal küszködő nyugdíjkasszát egyensúlyba hozzák.

Garantálni kell, hogy a nyugdíjkasszából csak nyugdíjat fizetnek, és nyugdíjat csak a nyugdíjkasszából fizetnek, hogy egy átlátható, világos rendszer legyen – közölte.
Szijjártó Péter szerint azok a milliárdosok, akiknek az érdekeit a szocialisták képviselik, minden bizonnyal nem járnak jól, mostantól ugyanis az emberek nyugdíjcélú befizetéseit nem vihetik a nyugdíjtőzsdére.

Megjegyezte: az embereknek rendelkezésre áll a nyugdíjpénztár-választás szabadsága, hiszen mindenki dönthet, marad a magánnyugdíj-pénztári rendszerben, vagy átlép “a biztonságot és nyugalmat adó állami rendszerbe”. Az, hogy az embereknek alig több, mint egy százaléka döntött eddig a maradásról, azt az “örömteli tényt húzza alá”, hogy a társadalom többsége a többi emberrel való kölcsönös felelősségvállalást választotta. Az mindig nagy siker, hogy ha sokan vállalnak kölcsönös felelősséget a közösséggel – mondta Szijjártó Péter.

Kérdésre válaszolva ismét megerősítette, hogy akinek infláció feletti hozama volt a magánnyugdíj-pénztári rendszerben, az felveheti adómentesen, készpénzben ezt az összeget.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.