Hűtlen kezeléssel vádolnak két volt szocialista képviselőt

 Hűtlen kezelés miatt vádat emelt két volt szocialista országgyűlési képviselő ellen a Fővárosi Főügyészség – értesült az MTI Hírcentrum.

 

 

Az M1 csütörtök esti Híradójában elhangzott, Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) korábbi főigazgatója és Vári Gyula volt vadászpilóta a vádirat szerint 2008 és 2010 között fiktív megbízási szerződésekkel nyolcmillió forinttal károsította meg az államot. Kárpáti Zsuzsanna tettesként, Vári Gyula bűnsegédként áll majd a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. Az ügyészség mindkettőjük esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri – közölte a hírműsor.

A vádirat szerint Kárpáti Zsuzsanna az EKI főigazgatójaként 2008 októbere és 2010 januárja között több megbízási szerződést kötött tanulmányok készítésére Vári Gyulával. A szerződések alapján Vári Gyula négy tanulmányt el is készített, ám ezek – az ügyészség szerint – az EKI számára értékelhetetlenek voltak. Az intézet mégis kifizetett értük nyolcmillió forintot a volt MSZP-s országgyűlési képviselőnek.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak úgy nyilatkozott, “az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet volt főigazgatója, valamint a másik volt országgyűlési képviselő ellen” jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt emeltek vádat.

A Híradó megkereste Kárpáti Zsuzsannát is, aki azt mondta, hogy semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a vádemelésről. A volt főigazgató ártatlannak tartja magát, és szerinte politikai ellenfelei akarnak leszámolni vele – hangzott el. Vári Gyulát az adásig nem érte el a Híradó – közölték a hírműsorban.

 

 
MSZP: hiszünk Kárpáti Zsuzsa ártatlanságában

 

Az MSZP az ellenzékkel való leszámolási kísérlet részének tekinti a Kárpáti Zsuzsa ellen folyó eljárást, a párt hisz az egykori szocialista országgyűlési képviselő ártatlanságában – közölte Mesterházy Attila, az MSZP elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus arra a hírre reagált, amely szerint a Fővárosi Főügyészség hűtlen kezelés miatt vádat emelt két volt szocialista országgyűlési képviselő, Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) volt főigazgatója és Vári Gyula volt vadászpilóta ellen.

Az M1 csütörtök esti Híradójában az hangzott el, hogy Kárpáti Zsuzsanna és Vári Gyula a vádirat szerint 2008 és 2010 között fiktív megbízási szerződésekkel nyolcmillió forinttal károsította meg az államot.

Mesterházy Attila közleménye szerint az MSZP hisz Kárpáti Zsuzsa ártatlanságában.

“A többi, igaztalanul és jogtalanul megvádolt szocialista politikus ügyéhez hasonlóan az ellene folyó eljárást is az ellenzékkel való leszámolási kísérlet részének tekintjük. Szolidárisak vagyunk vele és mindenkivel, akit a Fidesz az általa irányított és befolyásolt ügyészségen keresztül megtámadott” – írta a párt elnöke.

Az MSZP, ha lehetősége lesz rá, igazságot fog szolgáltatni mindenkinek, akit az Orbán-kormány megalázott, megfélemlített vagy kisemmizett.

Leszámolás helyett igazságos elszámoltatás lesz, amelynek részeként az ügyészség és a rendőrség is politikai nyomás nélkül fogja tenni a dolgát – olvasható a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.