Még kedden is havazhat, a hosszú hétvégén esős idő várható

Hétfőn és kedden is lehet havazás, a hosszú hétvégén viszont inkább esős idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap, az MTI-hez eljuttatott, országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Hétfőn eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak késő délutántól kezd felszakadozni nyugat felől a felhőzet. A Tiszántúlon és a Dél-Alföldön több hullámban várható eső, zápor, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben viszont havazás lesz a jellemző. A középső országrészben esőre, havas esőre lehet számítani.

Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon, illetve a Zemplénben és az Észak-Alföldön időnként megerősödhet, Nyugat-Magyarországon olykor viharos széllökések is előfordulnak. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között valószínű, a legmagasabb plusz 1 és plusz 6 fok között alakul.

Kedden felhős idő várható. Keleten, északkeleten kezdetben még lehet számítani esőre, illetve hóra, de később megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet nyugaton 0 és mínusz 4 fok között, keleten plusz 2 fok körül alakul, a nappali órákban 2-8 fokig emelkedhet.

Szerdán nem valószínű csapadék. A leghidegebb órákban plusz 1 és mínusz 4 fok közötti hőmérséklet várható, majd nappal 6-12 fokig melegedhet az idő.

Csütörtökön eleinte nyugaton, délnyugaton, majd keleten, északkeleten várható eső, zápor. A délkeleti szél várhatóan megerősödik, néhol viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15 fok között alakulhat.

A jelenlegi előrejelzés szerint pénteken még több helyen, szombaton inkább keleten, vasárnap az ország északi, nyugati tájain várható eső. A hétvégi csúcshőmérsékletek várhatóan 10-16 fok között alakulnak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.