Tavasszal újítják fel a Temesvári utcát és a csapadékcsatornát Budaörsön

(Budaörs, 2018. november 10. – Budaörsi Infó) Budaörs városa Európai Uniós forrást nyert a város területén több utcát is érintő szennyvízcsatorna hálózat felújítási programra. A csatornaátépítést az indokolja, hogy a város szennyvizét ezentúl a korszerű csepeli szennyvíztisztító fogadja majd. Ennek érdekében a városi szennyvízcsatorna hálózat egyes elavult szakaszait fel kell újítani.

 

 

Dr. Tóth Ferenctől, a 4. számú körzet önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, hogy az Önkormányzat azokban az utcákban, ahol az elnyert pályázati forrásból megvalósul a csatornafelújítás, teljes pályaszerkezetű utat, és az út víztelenítésére zárt rendszerű csapadékcsatornát épít. A Temesvári utca út- és csapadékcsatorna építésének megvalósítására is vannak kiviteli tervek.

 

temesvariutca (2)

 

Jelenleg folyamatban van a Temesvári utcában lévő szennyvízcsatorna felújítás közbeszerzési eljárása.

Tekintettel azonban arra, hogy az Európai Uniós támogatású projektek közbeszerzési eljárása hosszabb átfutású, ezért a szennyvízcsatorna felújítás megvalósítását korábban nem volt lehetőség elindítani. Ez viszont azt eredményezte, 2018-ban a beruházások egyike sem kezdhető már meg, figyelembe véve a mélyépítési munkákra vonatkozó technológiai követelményeket.

Fentiek miatt 2019-ben várható az út- és csapadékcsatorna építés közbeszerzési eljárása, így a 2019. évi költségvetési rendelet megalkotását követően, a szennyvízcsatorna rekonstrukciós, és az út, valamint csapadékcsatorna építései munkálatok tavasszal elkezdődhetnek. Ezek kezdési időpontja még ismeretlen.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.