Országos matematika verseny döntőjébe jutott az Illyés csapata

(Budaörs, 2018. november 10. – Budaörsi Infó) 2018. október 12-én a Bolyai csapatverseny megyei fordulóján az Illyés Gyula Gimnázium 7. osztályos csapata 1 helyezést ért el, így bejutott az országos döntőbe. Gratulálunk! 

 

 

A Bolyai Matematika Csapatverseny középiskolai tanárok kezdeményezésére, először 2004 őszén került megrendezésre Budapest I-II-III. kerületében, 5-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára. A következő években a főváros további körzetei és vidéki megyék, valamint a 3-4. osztályosok is csatlakoztak.

Verebélyi Marianna, a 7. osztályosok felkészítő tanára a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a felkészülés otthoni munka volt, iskolán kívüli egyeztetés a diákok között, illetve órán szimulálták a versenyhelyzetet többször is, megbeszélték a megoldásokat, pontozták, kijavították. Egy-két diák kivételével mindenki nevezett.

“Év eleje óta készültünk. A döntő november 24-én lesz, Budapesten, a Veres Péter Gimnáziumban. A felkészülést folytatjuk, kiadott feladatsorokkal, szakkörön megbeszélve.

A verseny nemcsak a matematikai gondolkodás, a probléma-megoldóképesség fejlesztésében segít, de az együttműködésre való képesség, az együttműködés, együtt alkotás kompetenciáját is jelentősen fejleszti, ami nagyon fontos manapság.”

 

A győztes csapat: Kalaphalak csapat

 

Csapattagok:

Sajtos Olivér
Skripecz Bertalan
Szabó Ábel
Vavrek Gergő

Felkészítő tanár: Verebélyi Mariann

 

8. osztály

1. helyezés országos döntőbe kerültek

 

Izoldáék csapat

Baticz Barnabás
Fehér Trisztán
Juharos Dorka
Lakatos Vanda

Felkészítő tanár: Szakálné Gulyás Katalin

 

 

matekverseny

 

matekverseny2

 

Sok sikert kívánunk a döntőhöz! 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.