Eltemették Tempfli Józsefet Nagyváradon

2016. május 30-án hétfőn délben a nagyváradi Székesegyház kriptájában az általa kijelölt helyen örök nyugalomra helyezték Tempfli József megyés püspököt. Számos világi és egyházi méltóság volt jelen a szertartáson. Tempfli József, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye nyugalmazott püspöke 85 éves korában 2016. május 25-én szerdán hunyt el.

 

 

Nagy gyászoló tömeg – az egyházmegye tagjai, lelkipásztorok, szerzetesi közösségek, egyesületek és lovagrendek képviselői, világi elöljárók és politikusok – vett részt a múlt szerdán életének 86-ik évében elhunyt Tempfli József ny. megyés püspök temetési szertartásán a nagyváradi Bazilikában.

Az engesztelő szentmiseáldozatot Böcskei László megyés püspök mutatta be más főpapok koncelebrálásával.

A szertartáson tiszteletét tette Miguel Maury Buendía nuncius (vatikáni nagykövet) és jelen volt, illetve beszédet mondott Ioan Robu bukaresti érsek, aki a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia vezetőjeként fejezte ki részvétét, valamint dr. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek. A református egyházat legmagasabb szinten Csűry István királyhágómelléki püspök, az evangélikus-lutheránust Mátyás Attila lelkipásztor, az unitáriust Bálint Benczédi Ferenc kolozsvári püspök, a görög katolikusat Virgil Bercea püspök, az ortodoxat pedig Sofronie Drincec püspök képviselte. A román államot Victor Opaschi vallásügyi államtitkár, Magyarországot pedig Soltész Miklós egyházügyi államtitkár, illetve Mile Lajos főkonzul reprezentálták.

A temetési szertartás végén a papok és a családtagok jelenlétében Tempfli Józsefet más püspökök, főpapok és székeskáptalani tagok mellé helyezték örök nyugalomra a Székesegyház kriptájába arra a helyre, melyet ő korábban kijelölt magának.

Forrás: erdon.ro – http://www.erdon.ro/eltemettek-tempfli-jozsefet/3076260

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.