Asztalitenisz olimpiai selejtező – Kikapott és búcsúzott az Ecseki, Madarász kettős

Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra duó 4:3-ra kikapott a 4-es tábla negyeddöntőjében, így kvóta nélkül fejezte be szereplését az asztaliteniszező vegyes párosok olimpiai kvalifikációs versenyén, a csehországi Havirovban.

 

 

A negyedik helyen kiemelt magyar duó a kétnapos torna első versenynapján az 1-es tábla elődöntőjében búcsúzott – csütörtökön az őket legyőző észak-koreaiak, valamint a hongkongiak szereztek kvótát -, pénteken pedig a 4-es tábla negyeddöntőjében kellett először asztalhoz állnia. Ellenfele az a szlovák Lubomir Pistej és Barbora Blazova (15.) volt, amely az első körben egy semleges színekben induló orosz kettőst búcsúztatott.

A meccs nem kezdődött jól magyar szempontból, az első két szett ugyanis nagyon hamar elment, s a harmadik is szorosan alakult. Ebben végül Ecsekiék jutottak először játszmalabdához, amelyet ki is használtak, s ez  fordulópontot jelentett. A negyedik felvonásban már egyértelműen a magyarok akarata érvényesült – ebben a szakaszban a szlovákok mindössze két pontot gyűjtöttek -, majd az újra szoros ötödik szett megnyerésével már náluk volt az előny. Ezzel azonban még nem volt vége, a rivális nem adta fel, egy újabb nagy küzdelmet hozó játszmában egyenlített, így jöhetett a döntő szett.

Ebben a magyarok kezdtek jobban, 3-0-ra elléptek, de 5-4-nél már a szlovákok vezettek. A végjáték rendkívül kiélezetten alakult, a magyarok három meccslabdát is hárítottak, de a negyediket már “behúzták” Pistejék, így ők jutottak tovább.

Pénteken is két 16-os táblára sorsolták a versenyben maradt résztvevőket, a nap végén a két győztes szerez majd kvótát a párizsi játékokra.

Vegyes párosban 16 kettős vehet részt a játékokon. A házigazda franciák automatikusan indulók, a kontinentális kvalifikációs tornákról pedig hat páros jutott indulási joghoz. Havirovban további négy szerez, illetve szerzett kvótát, öt duó pedig a május 7-i világranglistáról kerül a párizsi mezőnybe – a magyar páros már csak ebben a lehetőségben reménykedhet.

 

Magyar asztaliteniszező egyelőre még nem szerzett indulási jogot a július 26-án kezdődő olimpiára.

 

Eredmény:

4-es tábla, negyeddöntő:
———————
Lubomir Pistej, Barbora Blazova (szlovák, 15.)-Ecseki Nándor, Madarász Dóra (4.) 4:3 (8, 5, -9, -2, -10, 9, 11)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.