Európa Kupa döntős a centenáriumát ünneplő Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata

(Budaörs, 2024. március 29. – Budaörsi Infó/Sajtóközlemény) Az SH-ITB Budaörsi Sport Club az Európai Asztalitenisz Szövetség második számú nemzetközi kupasorozatának elődöntőjében a portugál Mirandela gárdája ellen lépett asztalhoz. Az első, portugáliai mérkőzés 3:1 arányú magyar győzelmet hozott, így a budaörsiek előnyös helyzetből várták a visszavágót. Mindkét csapat játékosai sérülésekkel küzdöttek. A portugálok szingapúri idegenlégiósa e miatt le is mondta a Budaörsre történő elutazást.

 

 

Az aktuális magyar bajnoknál Fazekas Mária térdsérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, Póta Georgina hátsérülésével küszködve egy egyéni mérkőzést tudott játszani, ez befolyásolta a csapat összeállítását is.

Az Európa Kupa elődöntője előtt két nappal befejeződött Felnőtt Országos Bajnokságon két magyar bajnoki címet szerző Madarász Dóra szintén térdfájdalmakkal küzdött, amire a mérkőzés alatt még rá is sérült, a női párosban friss magyar bajnoki bronzérmes Dari Helga pedig éppen a magyar bajnokságon sérült meg.

A Budaörsi Sport Club számára két megnyert mérkőzés kellett a továbbjutáshoz, egyben az aranyszettek elkerüléséhez. A Mirandela 2:0-s előnyre tett szert, azonban a harmadik és negyedik mérkőzést Póta Georgina és Madarász Dóra megnyerte, így a 100 éves Budaörsi Sport Club az elmúlt négy kiírásból harmadszor jutott be az Európa Kupa döntőjébe.

Az elődöntő mérkőzést végül a Mirandela nyerte 3:2 arányban, de az 5:4-es összesítés a Budaörs döntőbe jutását jelenti. A hétszeres magyar bajnok számára a mostani nemzetközi kupa érem a hatodik lesz, eddig kettő Bajnokok Ligája, kettő Európa Kupa és egy ETTU Kupa érmes helyezés valósult meg.

A döntőben a spanyol Museo de la Almendra Francisco Morales lesz az ellenfél, az első összecsapásra április 19-én Spanyolországban kerül sor, a visszavágó Budaörsön lesz április 27-én, szombaton 18 órai kezdettel.

A Budaörsi Sport Club 21 éve kizárólag magyar játékosokkal képviseli Budaörs Városát, a támogatóit, valamint a magyar asztalitenisz sportot az európai kupasorozatokban. Az elődöntőben elért továbbjutáshoz a csapat vezetői szerint fontos tényező volt, hogy a klubhoz kötődő magyar játékosok átérezve a mérkőzés fontosságát, a sérüléseik tudatában is végig küzdötték a mérkőzést, vélhetően erősebb volt az akarat, mint egy ázsiai idegenlégiós esetében.

A Budaörsi Sport Club, Budaörs Város, és a magyar asztalitenisz sport számára is nagy siker, hogy a csapat ismét döntőt játszhat egy európai kupasorozatban, és kiemelkedő sportesemény lesz a Budaörsön rendezendő Európa Kupa döntő.

 

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya két arany és két bronzéremmel a Felnőtt Országos Bajnokság legeredményesebb klubja lett. A már említett Madarász Dórán és Dari Helgán kívül a még serdülő korosztályú Dohóczki Nóra szerezett bronzérmet női páros versenyszámban.

A budaörsi női csapat a Közép Európai Szuperliga Hatos Döntőjében második helyezést ért el a Csehországban megrendezett eseményen.

A következő feladat a szakosztály számára az utánpótlás Országos Bajnokságokon való részvétel, valamint természetesen a minden szempontból legoptimálisabban történő felkészülés az Európa Kupa döntőre.

 

 

asztalitenisz (1)

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.