Kapacitásbővítő program indul 5 milliárd forint keretből a kkv-knak

Kapacitásbővítő program indult 5 milliárd forint keretből a leghátrányosabb helyzetű négy régióban – Észak-Magyarországon, Észak-Alföldön, Dél-Alföldön és Dél-Dunántúlon – működő kis és középvállalkozásoknak (kkv) – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

 

A támogatásból a vállalkozások bővíthetik a foglalkoztatottak létszámát, segítséget kapnak a zöld és digitális átálláshoz.

Hozzátették, hogy számításuk szerint az 5 milliárd forint keret mintegy 2 ezer új munkavállaló foglalkoztatásának támogatását teszi lehetővé, emellett eszközfejlesztésre is lehetőséget ad. Egy új foglalkoztatottra összesen mintegy 2,5 millió forint támogatás érhető el fél év alatt.

Az államtitkár részletezte, hogy a bértámogatás mértéke legfeljebb 10 fős létszámbővítés esetén fél évig alkalmazottanként legfeljebb a havi bruttó 400 ezer forintot, és az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adó összegét érheti el. Elvárás továbbá, hogy a felvett többletlétszámot legalább négy hónapig továbbra is foglalkoztassák.

Magyarországon 300 ezer olyan regisztrált álláskereső, inaktív van, akikre munkaerőtartalékként lehet tekinteni, mozgósításuk a következő időszakban fontos.

A hátrányos helyzetű régiókban a nagy beruházásoknak köszönhetően a következő időszakban lényeges, kedvező változások lesznek. Ebbe a kkv-k úgy tudnak beágyazódni, ha megfelelő minőségben és mennyiségben képesek lesznek kapcsolódni a beszállítói láncba.

forrás: MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.