A Magyar Vöröskereszt 32,5 tonna adomány gyűjtött össze

A Magyar Vöröskereszt két decemberi hétvégén  32,5 tonna adományt, a tavalyinak csaknem a dupláját gyűjtötte össze az Auchan áruházakban.

 

 

Az első két adventi hétvégén 32,5 tonna tartós élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószert, valamint karácsonyi édességeket ajánlottak fel az Auchan vásárlói Magyarország legnagyobb karitatív szervezetének, hogy még az ünnepek előtt segíthessenek vele azoknak, akik nélkülözésben élnek – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az Auchan további 1 millió forinttal támogatta az adománygyűjtő akciót, amelyből a szervezet beszerezheti a legszükségesebbnek ítélt termékeket, amelyekből kevesebb érkezett.

Az “Egy csomag szeretet” elnevezésű gyűjtésben 29 tonna élelmiszer, csaknem 2 tonna édesség, 1 tonna drogériai termék és fél tonna egyéb hasznos felajánlás érkezett az Auchan gyűjtőpontokra.

Az adományozást megkönnyítette az a “bevásárlólista” is, amit az általuk ismert szükségletek alapján állított össze a szervezet.

A munkában 250 vöröskeresztes munkatárs és csaknem 600 önkéntes vett részt, az Auchan-dolgozók közreműködése mellett. Körülbelül 4000 munkaórát tett ki a gyűjtés és az adományok szortírozása.

A csomagokat a helyi szükségleteket jól ismerő vármegyei szervezetein keresztül osztja szét az országos hálózattal rendelkező Magyar Vöröskereszt.

A felajánlások elsősorban rászoruló családokhoz, egyedül élő idősekhez, mélyszegénységben élőkhöz és szociális intézményekbe kerül.

A közleményben Kardos Istvánt, a Magyar Vöröskereszt főigazgatóját idézik, aki elmondta: a 32,5 tonna adományból körülbelül 6 ezer 500 csomagot készítettek, amelyeknek döntő részét még az ünnepek előtt kiviszik rászoruló gondozottjaikhoz.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.