Nem javasolják élő állat ajándékba adását az állatvédők

Az ajándékba vásárolt élő állatok az ünnepek után gyakran végzik az utcán, így az Orpheus Állatvédő Egyesület a felelős állattartás érdekében arra kéri az embereket, hogy ne ajándékozzanak élő állatot karácsonyra.

 

 

A felelős állattartáshoz megfelelő hely, gondozásukhoz anyagi fedezet és elegendő szabadidő szükséges – figyelmeztet közleményében az egyesület.

Az állatvédők tapasztalata az, hogy az ünnepekre kapott élő ajándékok később gyakran unott teherré válnak, az új gazdák pedig még azzal sincsenek tisztában, hogy tudják-e vállalni a felelősséget az állatért.

Gyakori, hogy az ajándékba kapott állatok a rossz körülmények miatt elpusztulnak. Sokan próbálnak megszabadulni ezen ajándékoktól, például nem ritka, hogy a megunt díszhalakat élve engedik a WC-be.

Az apró rágcsálókat, teknősöket, vadászgörényt, pókot legtöbbször ingyen visszajuttathatók valamelyik állatkereskedésbe, azonban a kutyákat vagy a macskákat ritkán veszik vissza a szaporítók, hiszen a kölyöknél nagyobb példányok szinte eladhatatlanok. Sok állat így az utcára kerül, vagy menhely fogadja be ideiglenesen, a legtöbb kóborrá lett állat azonban az utcán pusztul el.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.